Husiler, Yemen’de 153 Kişiyi Serbest Bıraktı
İran destekli Husiler, Yemen’de alıkoydukları 153 kişiyi “tek taraflı insani bir girişim” çerçevesinde serbest bıraktıklarını açıkladı. Bu olay, bugün Gazze’de gerçekleşen esir takasıyla eş zamanlı gerçekleşti.
Abdulkadir el-Murtaza adlı Husilerin Esirler Komitesi Başkanı, başkent Sana’da düzenlediği basın toplantısında, serbest bırakılanların çoğunlukla hasta, yaralı, yaşlılar ve ailesinin tek erkek çocuğu olan kişilerden oluştuğunu belirtti.
Bu insani girişimin bir mesaj taşıdığını vurgulayan Murtaza, hükümetin bu adımı doğru şekilde değerlendirmesini umduklarını ifade etti.
Kızılhaç Gözetimi Altında
Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Husilerin serbest bıraktığı 153 kişiyi doğruladı. Yapılan açıklamada, bu kişilerin Kızılhaç’ın Sana’da düzenli olarak ziyaret ettiği ve yardım sağladığı tutuklular arasında yer aldığı belirtildi.
Kızılhaç, serbest bırakılan kişilere yönelik sağlık ve insani yardımların devam edeceğini duyurdu.
More Stories
Depremin 2. yılında Antakya’da yürüyüş: ‘Afet değil bu bir katliam’
Mardin’de 21 kişinin öldüğü kazanın davasında savcı, TIR şoförlerine 15’er yıla kadar hapis istedi
Kapalıçarşı’da operasyon: Gözaltı sayısı 40’a yükseldi, el konulan araçlar sergilendi