Fenerbahçe’de teknik direktör Domenico Tedesco’nun geleceği belirsizlik içinde. Eğer Tedesco kulüpten ayrılırsa, sarı-lacivertli ekipte gündeme gelen üç potansiyel teknik direktör adayı bulunuyor. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray, Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Bu sonuçla Galatasaray puanını 74’e çıkarırken, Fenerbahçe 67 puanda kalarak şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde azalttı.
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Torunoğulları, maç sonrası medya mensuplarına yaptığı açıklamada Tedesco’nun geleceği hakkında ipuçları verdi. Torunoğulları, “Sakin olun, sezonu herkes için hayırlı olsun. Yönetim olarak, takım olarak bazı önemli kararlar alacağız. Bu kararları en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
Tedesco’nun olası ayrılığının ardından kulüpte adı geçen üç teknik direktör adayı bulunuyor. İsmail Kartal, Aykut Kocaman ve Zeki Murat Göle, sezon sonuna kadar takımı çalıştırması beklenen isimler arasında. Zeki Murat Göle, uzun zamandır kulüpte yardımcı antrenör olarak görev yapıyor ve geçmişte zaman zaman takımın başına geçmişti.
İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin geçmişteki teknik direktörlerinden biri olarak, kulübü çok iyi tanıyor. Daha önce üç farklı dönemde takımın başında görev almış ve 2023-24 sezonunda elde ettiği başarılı puan ortalaması ile şampiyonluk yarışında iddialı bir konumda bulunmuştu.
Aykut Kocaman ise Fenerbahçe’nin unutulmaz isimlerinden biri. Hem futbolcu hem de teknik direktör olarak kulübe önemli katkılarda bulundu. 2010-11 sezonunda şampiyonluk yaşarken, 2012-13 yılında Avrupa Ligi’nde yarı finale kadar yükselmişti.
Fenerbahçe camiasında, sezon sonuna kadar hangi teknik direktörün göreve geleceği merakla bekleniyor. Tedesco’nun geleceği ve alternatiflerin kimler olacağı, önümüzdeki günlerde netleşecek.