İstanbul hava sahasında gizemli olay! 2 gündür pilotların radarına yansıyor, geniş çaplı araştırma başlatıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Trafiği Etkileyen Gizemli Olay

Son günlerde Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanan pilotlar, uçağın radarından alınan trafik ikazlarıyla karşı karşıya kaldı. Pilotlar, hava trafik kontrolörlerine durumu bildirerek gerekli önlemleri aldı. Ancak yapılan deniz, hava ve kara kontrolleri sonucunda trafik ikazının kaynağı henüz belirlenemedi.

Pilotlar, trafik ikazının denizde bulunan bir gemi veya bir drone tarafından tetiklenmiş olabileceğini düşündü. Bu nedenle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili ekipler bölgede detaylı araştırmalar yaptılar.

Yapılan araştırmalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, hafta sonu yaşanan gizemli trafik ikazının sebebi hala anlaşılamadı. Olay sırasında telsiz konuşmaları kayıt altına alındı ve durumun uzmanlar tarafından incelenmesi sağlandı.

Pilot: “Son yaklaşmada 300 feetlerde bir trafik ikazı aldık, dron olabilir başka bir uçakta olabilir. Bilginize.”

Kule: “Efendim bugün sabahtan beri bütün uçaklar bu ikazı verdi. Yetkililere iletildi, denizden de aramalar yapılıyor. Ancak bir türlü bulunamadı.”

Kule: “Efendim, 2,5 saattir bununla uğraşıyoruz bizde, sizden önce de birçok trafik bunu ikaz etti, kıyı emniyetine de bildirdik. Muhtemelen deniz üzerinden bir gemiden olduğunu tahmin ediyoruz.”

Kule: “Bu arada bilginize sizden önceki trafikler, meydana yaklaşma hattında 2,5 mil civarında muhtemelen gemiden geldiğini tahmin ettikleri, bir trafik alarmı aldılar. Durumu gözlemledikten sonra rapor edebilir misiniz acaba.”

Pilot: “500 feet altımızda alçalan bir trafik görüyoruz, bizde tanımlanamayan bir trafik olarak görülüyor. Şuan 5 mil önümüzde, Şuan 5 milde bir trafik takip ediyoruz. Bir önceki uçuşumuzda da bu ikazı almıştık. “

Related Posts

Ankara’da “Rest” operasyonu: 35 iş yeri mühürlendi

Ankara’da kumara karşı düzenlenen “Rest” operasyonlarında 35 iş yeri mühürlenirken, 15 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Çözünebilir balıkçı ağı projesi TEKNOFEST şampiyonu oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) öğrencilerinin çözünebilir balıkçı ağı projesi, TEKNOFEST KKTC Araştırma Proje Yarışması’nın “Çevre ve Enerji Teknolojileri” kategorisinde birinci oldu.

Sırrı Süreyya Önder paylaşımı tepki çekmişti: İYİ Partili Mehmet Aslan’dan geri adım

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, Sırrı Süreyya Önder’in hayatını kaybetmesinin ardından, “Allah taksiratını affetsin, tam Türkçülük gününde Allah aldı canını” ifadelerini kullanmıştı. Bu paylaşım, sosyal medyada tepki çekti.

Sırrı Süreyya Önder’in ölümünün ardından siyasilerden başsağlığı mesajları

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, siyasi liderler ve partiler başsağlığı mesajları yayımladı.

Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından siyasilerden başsağlığı mesajları

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, siyasi liderler ve partiler başsağlığı mesajları yayımladı. Önder’in barış ve uzlaşıya verdiği önemin altı çizildi.

Son dakika… Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

TBMM Genel Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder 63 yaşında hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir