Havalar soğudu, talep arttı: Fazla kurutulmamış olanları tüketin

Kış Çaylarına Talep Artı!

Soğuk hava koşullarıyla birlikte kış çaylarına olan ilginin arttığı biliniyor. Uzmanlar, fazla kurutulmamış bitki çaylarının tüketilmesini öneriyor.

Yozgat’ta aktarlık yapan Yakup Yılmaz, havaların soğumasıyla birlikte kış çaylarına talebin yükseldiğini belirtti. C vitamini deposu olan ıhlamur, kuşburnu, adaçayı gibi bitkileri öneren Yılmaz, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerin daha çok tercih edildiğini vurguladı.

Yılmaz, adaçayı, ıhlamur, altın otu, ebegümeci, karanfil gibi farklı karışık kış çayı çeşitleri bulunduğunu ve hastalık türüne bağlı olarak önerilen bitkilerin değişebildiğini belirtti. Örneğin, boğaz ağrısı şikayeti olanlara ebegümeci ve adaçayı tüketmelerini tavsiye ettiklerini ve boğazdaki iltihabı aldığını söyledi. Kuvvetli öksürük şikayeti olanlara ise ayva yaprağını önerdiklerini belirtti. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar için ise ıhlamur ve kuşburnu önerdiklerini vurguladı.

“Bitkilerin Dozajına Dikkat!”

Yılmaz, her bitkinin uygun dozda kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bitkiler gereğinden fazla kullanıldığında mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle belirli bir süre için ölçülü bir şekilde kullanılmalı ve vücudun dinlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

“Ihlamurun Kilosu 2 Bin Lira!”

Bitki çaylarının kilo ya da küçük paketler halinde satıldığını belirten Yılmaz, fazla kurutulmamış bitki çaylarının tercih edilmesi gerektiğini belirtti. “Ihlamurun kilosu 2 bin lira, kuşburnunun ise 200 lira olduğunu” söyleyen Yılmaz, paketli kış çaylarının ise 60 ila 90 lira arasında değiştiğini belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz dönemlerde yaşanan yangınlar nedeniyle ıhlamur ağaçlarının zarar gördüğünü ve bu durumun ıhlamurun fiyatının astronomik şekilde artmasına neden olduğunu ifade etti. Bu durumun vatandaşları daha küçük paketler halinde alıma yönlendirdiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Yeni keşif tarihi yeniden yazdıracak: Yaşamın nasıl başladığına dair bilgiler ters yüz oldu

Bilim insanlarının elde ettiği son bulgular, yaşamın kökenine dair ezberleri bozdu. Milyarlarca yıl öncesine uzanan izler, Dünya’daki ilk canlılığın sanılandan çok daha önce ve farklı koşullarda ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Jennifer Lopez’in kulis istekleri arasında bu sebzeler dikkat çekti!

Dünyaca ünlü yıldız Jennifer Lopez, sahneye çıkmadan önce belirli kulis istekleriyle dikkat çekiyor. Ancak bu kez, listesindeki sebzeler sosyal medyada gündem oldu!

Menopoz sonrası her 10 kadından 1’i risk altında!

Menopoz sonrası dönemde ortaya çıkan vajinal kanamaların çoğu zaman masum olduğu düşünülse de, her 10-15 vakadan birinde rahim kanserine işaret edebiliyor. Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, erken tanının önemine dikkat çekiyor