Uzun yaşamın anahtarı: Bakliyatlar! Kalp, diyabet ve kronik rahatsızlıklardan koruyor

Longevity Diyeti’nin temel taşı

Uzun yaşamın sırrı Longevity Diyeti’nin temel taşlarından biri olan bakliyatlar, bağışıklığı güçlendirmekten çevre dostu beslenmeye kadar birçok konuda yarar sağlıyor. Beslenme Danışmanı Emine Uluçay, Dünya Bakliyat Günü’nde bakliyatların insan sağlığı ve gezegenimiz üzerindeki pozitif etkilerine vurgu yaptı. Japonya Okinawa Adası, İtalya Sardinya, Yunanistan Ikaria bölgeleri gibi uzun yaşayan topluluklarda bakliyatların sıklıkla tüketildiğini söyleyerek bu besinlerin önemine dikkat çekti. Son yıllarda popülerliği artan Longevity Diyeti, sağlıklı bir yaşamı destekleyen bitkisel bazlı ve düşük proteinli bir beslenme modeli olmasıyla öne çıkıyor. Bu diyet, tam tahıllar, sebzeler ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlarla birlikte bakliyatları da temel besin grubu olarak konumlandırıyor. 

“Bakliyatların düzenli kullanımı, hastalıklardan koruyor”

Diyetisyen Emine Uluçay, bakliyatların düzenli tüketildiğinde bireysel sağlığa ve çevreye büyük faydalar sunduğunu belirterek şunları ekliyor: “Mercimek, nohut, fasulye gibi besinler, yüksek lif ve bitkisel protein içeriğiyle bağırsak mikrobiyotasını destekleyerek sindirim sistemini düzenliyor. Aynı zamanda polifenoller ve flavonoidler gibi güçlü antioksidanlar içermesi dolayısıyla hücresel yaşlanmayı geciktiriyor. Düzenli tüketildiğinde kalp hastalıkları, diyabet ve birçok kronik rahatsızlığa karşı koruyucu etkiler sağlıyor.”

“Dünyanın en uzun ömürlü toplulukları bakliyat tüketiyor”

Bakliyatların yalnızca bireysel sağlığa değil, gezegenin geleceğine de katkı sunduğuna değinen Emine Uluçay, “Hayvansal gıdalara kıyasla çevresel etkisi düşük olan bu besinler, sürdürülebilir beslenmenin de en önemli unsurlarından biridir. Dünyanın en uzun ömürlü topluluklarında bakliyatların temel protein kaynağı olarak tüketilmesi de bu besinlerin Longevity Diyeti’ndeki yerini güçlendiriyor” dedi.

Related Posts

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Kıyamet Havada mı Kopacak?

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı’nın, ‘havanın önemli bir silah, savaş aracı’ olduğu yönünde açıklaması gündem oldu. Ünlü Yazar Abbas Güçlü’de aynı konuya değindi. 

Diş Sıkma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş sıkma alışkanlığı, yetişkinlerde olduğu gibi, çocukların da çoğu zaman farkında olmadan gelişebilir Uzmanlar bu konu hakkında bilgi verdi. 

Uykuya dalamayanlar mışıl mışıl uyuyacak! İlaca gerek kalmıyor, 2 kelime yeter

Uykusuzluk, ne yazık ki yaşamın en yaygın sorunlarından biridir. Yatağa yattığınızda gözlerinizi kapatsanız da zihniniz bir türlü sakinleşmeyebilir. Bu durum, sadece yorgun bir bedenle değil, uykuya direnen bir beyinle de mücadele ettiğiniz anlamına gelir. Birçok kişi bu sorunu çözmek için uyku haplarına başvururken, doğal ve etkili bir yöntem sosyal medyada sağlık tavsiyeleriyle tanınan acil servis doktoru Dr. Joe tarafından öneriliyor.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Süs Havuzu Faciasında 4 Kişi Tutuklandı

Süs havuzu faciasında 4 tutuklama KIRKLARELİ – Kırklareli’nde bir çay bahçesinde süs havuzunda elektrik akımına kapılan 1’i çocuk 4 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Yayla Mahallesinde bulunan Mehmet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir