THK’nın 100. Yıl Kutlaması

Amasya’nın Taşova ilçesinde Türk Hava Kurumunun (THK) kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, THK Taşova Şube Başkanı Seyit Ali Kara, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Daha sonra törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

THK Taşova Şubesi Genç Kanatlar Lideri Havvagül Duran, burada yaptığı konuşmada, THK’nin 1925’te kurulduğunu söyledi.

THK’nin tarihi hakkında bilgiler veren Duran, şunları kaydetti: ???????

“Türk milletinin ve vatanının kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri doğrultusunda 1925 tarihinde Türk Tayyare Cemiyeti adı altında kuruldu. Mustafa Kemal Paşa, ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünü Türk Tayyare Cemiyeti’nin açılışında söylemiştir. Burada kastedilen şüphesiz havacılığın geleceğinden ziyade milletin geleceğiydi. Bu nedenle bu alanın devlet-millet iş birliği ile ve milli imkanlarla harekete geçirilmesi bir zorunluluk olarak görülmekteydi. Türk milletinin bağımsızlığının korunmasının ancak göklere hakimiyetten geçtiğinin farkında olan Cumhuriyetin kurucuları havalarda yalnız Türk Hava Kuvvetlerinin değil tüm gençliğin var olmasını istemişlerdir. İşte Türk Hava Kurumu bunun ilk başlangıcı olmuştur.”

Related Posts

Bahçeli: Sabır gerektiren yeni bir aşamaya geçildi

MHP Genel Başkanı Bahçeli Terörsüz Türkiye’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Bölücü terör örgütü PKK’nın 12 Mayıs 2025 tarihinde silahları bırakma ve örgütsel fesih kararını ilan etmesiyle hassas, nazik, kırılgan ve bir o kadar da sabır gerektiren yeni bir aşamaya geçilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den en çok Schengen başvurusu Yunanistan’a yapıldı

Türkiye vatandaşları, 2024 yılında birçok Avrupa ülkesini kapsayan Schengen vizesi için en çok Yunanistan, Almanya ve Fransa’ya başvurdu.

İsrail, Gazze’de 80 kişi öldürdü

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın sağlık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, sivilleri hedef alan saldırılarını sürdüren İsrail, son olarak Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un kuzeybatısındaki Hamad bölgesinde bir binaya ve Han Yunus’un …

Tarsus’ta Özgür çocuk parkı açıldı

Tarsus Belediyesi, çocuklara modern bir park ve yeni yaşam alanı sunmak amacıyla Fahrettin Paşa Mahallesi’nde yapılan Özgür Çocuk Parkı’nın açılışını düzenlenen törenle hizmete açtı.

Mülakat mağduru öğretmenler 193 gündür bakanlık önünde

Sözleşmeli öğretmen mülakatlarında yaşadıkları adaletsizlikleri gerekçe göstererek Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde 193 gündür “adalet nöbeti” tutan öğretmen adaylarının direnişi sürüyor. Öğretmen adaylarının sesi olan Özkan Özdemir’in bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasına, çeşitli sendika temsilcileri de destek verdi.

Papa tuttuğu takımı açıkladı

Katolik Kilisesi’nin yeni lideri Papa XIV. Leo Roma futbol takımının taraftarı olduğu açıkladı.