Pakistan: “Hindistan 24 ila 36 saat içinde saldırı planlıyor”

Pakistan, Hindistan’ın Yaklaşan Askeri Saldırı Planını İfade Ediyor

Pakistan Enformasyon Bakanı Attaullah Tarar, Pakistan’ın, Hindistan’ın önümüzdeki 24 ila 36 saat içinde askeri bir saldırı başlatmayı planladığına dair güvenilir istihbarata sahip olduğunu belirtti.

Tarar, yaptığı açıklamada, “Pakistan’ın elinde, Hindistan’ın Pahalgam olayını sahte bir gerekçe olarak kullanarak önümüzdeki 24 ila 36 saat içinde askeri bir saldırı başlatmayı planladığına dair güvenilir istihbarat bulunmaktadır. Böyle bir saldırganlık eylemi kararlı bir karşılıkla yanıtlanacaktır. Sonuçlardan tamamen Hindistan sorumlu olacaktır” dedi.

Keşmir’de geçen hafta meydana gelen saldırı, Pakistan ve Hindistan arasında gerilimi artırdı. İki ülke sınırda ateşkes ihlallerine devam ederken karşılıklı sert söylemlerde bulunmaktadırlar.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinin silahlı kuvvetlerine “operasyonel özgürlük” verdiğini açıkladı.

Related Posts

Kişisel cihazlar hedef alındı: 31 binden fazla bankacılık şifresi çalındı

Avustralya’da 31 binden fazla çalınmış bankacılık şifresinin, sanal ortamlarda paylaşıldığı ortaya çıktı.

Çin’den ABD çıkışı: Ödün vermek zorbalığı cesaretlendirir

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Brezilya’daki BRICS toplantısında, Trump’ın taleplerini diğer ülkelere kabul ettirmek için tarifeleri koz olarak kullandığını söyledi.

CHP’den, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na ‘Esila Ayık’ başvurusu

CHP milletvekilleri, Kadıköy’de binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı etkinlikte “Diktatör Erdoğan” yazılı döviz taşıdığı için tutuklanan Esila Ayık’ın sağlık sorunlarını ve eğitim hakkının engellendiğini gerekçe göstererek tutuksuz yargılanması için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Zonguldak’ta silah kaçakçılığı operasyonu: 7 şüpheli adliyede

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 7’si adliyeye sevk edildi.

Sera Kadıgil 1 Mayıs için ‘Kadıköy’ çağrısı eleştirilerine yanıt verdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İzmir’de düzenlenen Gençlik Buluşması’na katıldı. TİP’in 1 Mayıs için Taksim değil Kadıköy’e çağrı yapmasına gelen eleştirilere de yanıt veren Kadıgil, “19 Mart’ta biriken enerjiyi sönümlemeyi kendimizde hak olarak görmedik” dedi.

İki motosiklet kazasında iki sürücü yaralandı

Elazığ’da iki ayrı trafik kazasında iki motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücüler tedavi altına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir