Avrupa’nın kokain limanı: Savcı mafya ilişkisi ifşa oldu, 65 bin euro rüşvet aldı

Almanya’nın Hamburg Limanı Uyuşturucu ve Yolsuzluk Skandallarıyla Sarsılıyor

Avrupa’nın en büyük üçüncü limanı olan Almanya’nın Hamburg Limanı, son yıllarda kokain kaçakçılığı ve yolsuzluk skandallarıyla sarsılıyor. 2021 yılında limanda ele geçirilen 16 tonluk kokain, Avrupa genelinde o dönemde gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu operasyonuna imza attı.

Ancak bu operasyonun ardından gelen gelişmeler, sadece uyuşturucu taşımacılığını değil, devletin içindeki çürümeyi de gün yüzüne çıkardı.

The Guardian’ın haberine göre, operasyon başsavcısı Yashar G., kokain kaçakçılığı yapmakla suçlanan çeteye bilgi sızdırmak ve ayda 5 bin euro karşılığında tutuklanacak kişilerin isimlerini önceden bildirmekle suçlanıyor. Toplamda 65 bin euro rüşvet aldığı iddia edilen savcı, ekim ayında tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Tüm suçlamaları reddeden savcının yargılanması önümüzdeki haftalarda başlayacak.

Hamburg’da uyuşturucu trafiği sadece dışarıdan gelen suç örgütleriyle sınırlı değil. “İç liman suçluları” olarak bilinen liman çalışanları, polisler, kamyon şoförleri ve güvenlik görevlileri de bu kaçakçılık faaliyetlerine dahil oluyor.

Son olarak, iki liman işçisinin 480 kilo kokain taşınmasına yardım ettikleri ve bu planı bozmak isteyen bir çalışanı tehdit ettikleri gerekçesiyle hapse mahkum edildiği belirtildi.

Liman Polisi Tüfek Talep Ediyor

Hamburg polisi, limandaki güvenlik tehdidinin boyutlarına dikkat çekerken, organize suç örgütlerinin kendilerine karşı oluşturduğu tehdidi gerekçe göstererek hafif makineli tüfek talebinde bulundu. Belçika polisinden gelen bir ihbar, Fransız çetelerin Hamburg Limanı’na baskın düzenlemeyi planladığını ortaya çıkardı.

Hamburg’daki olay sadece bir örnek. Almanya’nın diğer kentlerinde de benzer vakalar yaşanıyor. Güneybatıdaki Baden-Württemberg eyaletinde bir polis memuru, İtalyan mafyasıyla ilişkili olduğu şüphesiyle tutuklanırken, Hannover, Frankfurt ve Bonn’daki çeşitli polis yetkililerinin uyuşturucu çeteleriyle bağlantısı bulunduğu açığa çıkarıldı.

Uyuşturucu Ticareti Rekor Seviyede

Kolombiya’daki üretim ve Avrupa’daki tüketim seviyeleri tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Bir kilo kokainin Kolombiya’daki değeri 2 bin dolar iken, Avrupa’da bu rakam 40 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu büyük getiriler, suç şebekelerine sadece maddi güç sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda devlet kurumlarına sızma fırsatı da sunuyor.

Uzmanlar, suçla mücadelede sadece uyuşturucu çetelerine odaklanmanın yetersiz olduğunu dile getiriyor. Maastricht Üniversitesi’nden kriminolog Robin Hofmann, soruşturmaların suçlulara yardım eden avukatlar, politikacılar ve finans danışmanlarını da içerecek şekilde genişletilmesi gerektiğini vurguluyor.

Hamburg Liman İdaresi, güvenlik tedbirlerinin arttığını açıklarken, Hamburg polis sözcüsü şimdiye kadar polis memurlarının rüşvet aldığına dair somut bir kanıt olmadığını ifade ediyor. Ancak uzmanlar, Almanya’nın organize suçun oluşturduğu tehdidi henüz tam anlamıyla kabul etmediğini ve mevcut yasal altyapının bu tip yapıları cesaretlendirdiğini belirtiyor.

Related Posts

Bakan Tekin: “Yaz tatilini öne çekmek gündemimizde yok”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ukulların erken kapanıp kapanmayacağına ilişkin, “Bizim gündemimizde böyle bir şey yok.” dedi.

İBB operasyonu: Kameraları kapatılan otelin yöneticilerine gözaltı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Ekrem İmamoğlu’nun giriş yaptığı sırada güvenlik kamerası kapatılan otelin iki yöneticisi gözaltına alındı.

Pakistan: “Hindistan 24 ila 36 saat içinde saldırı planlıyor”

Pakistan Enformasyon Bakanı Tarar, Hindistan’ın önümüzdeki 24 ila 36 saat içinde ülkesine saldırı başlatacağına ilişkin bilgi sahibi olduklarını açıkladı.

Kişisel cihazlar hedef alındı: 31 binden fazla bankacılık şifresi çalındı

Avustralya’da 31 binden fazla çalınmış bankacılık şifresinin, sanal ortamlarda paylaşıldığı ortaya çıktı.

Çin’den ABD çıkışı: Ödün vermek zorbalığı cesaretlendirir

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Brezilya’daki BRICS toplantısında, Trump’ın taleplerini diğer ülkelere kabul ettirmek için tarifeleri koz olarak kullandığını söyledi.

CHP’den, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na ‘Esila Ayık’ başvurusu

CHP milletvekilleri, Kadıköy’de binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı etkinlikte “Diktatör Erdoğan” yazılı döviz taşıdığı için tutuklanan Esila Ayık’ın sağlık sorunlarını ve eğitim hakkının engellendiğini gerekçe göstererek tutuksuz yargılanması için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir