Tekirdağ’da doğal gaz üretimi artırıldı

Tekirdağ ve Silivri’den Günlük 200 Bin Metreküp Doğal Gaz Üretimi Yapılıyor

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de bulunan 90 sondaj kuyusundan günlük 200 bin metreküp doğal gaz üretimini gerçekleştiriyor. Sondaj kuyularından elde edilen gaz, bölgedeki 60’a yakın sanayi tesisine ulaştırılıyor.

Yıllık Üretim Hedefi 100 Milyon Metreküp

Şirket, yeni bir sondaj programıyla günlük doğal gaz üretimini 250 bin metreküpe, yıllık toplam üretimini ise yaklaşık 80 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe çıkarmayı planlıyor.

TBNG Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Furat, Karadeniz Mahallesi’nde yaptığı açıklamada, Trakya bölgesinde 40 yıldan uzun süredir faaliyet gösterdiklerini belirtti. Karadeniz Mahallesi’nde yürütülen sondaj faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Furat, “Buradaki hedefimiz, 1200 metre derinlikten günlük yaklaşık 20 bin metreküp doğal gaz üretmektir. Günlük 200 bin metreküplük üretimimiz, yaklaşık 80 bin konutun doğal gaz ihtiyacını karşılamaktadır” dedi.

2025 Sondaj Programı ve Gelecek Hedefler

Furat, 2025 yılı sondaj programlarının 4 kuyudan oluştuğunu belirtirken, gelecek aylarda son sondaj kuyusuna geçeceklerini açıkladı. Trakya’da bugüne kadar 500’den fazla kuyu açtıklarını vurgulayan Furat, “Ülkemizin doğal gaz ve petrol ihtiyacı, özel sektör firmaları ve TPAO gibi milli gruplar tarafından karşılanmaktadır. Trakya, uzun yıllardır doğal gaz ve petrol üretiminin gerçekleştirildiği önemli bir bölgedir” şeklinde konuştu.

Related Posts

Trump iş dünyası liderleriyle bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede yatırım yapan şirketlerin üst yöneticileriyle bir araya gelerek, ekonomi gündeminin Amerika’da iş yapmayı kolaylaştırmak olduğunu belirtti.

Merkez’in TL’yi koruma çabaları sonuçsuz: Fonlama maliyeti dudak uçuklatıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) fonlama maliyeti yılın zirvesine çıkarak yüzde 48,8’e yükseldi.

Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, “Acilen mısırda yeniden bir tarife kontenjanı açılmasına ve mümkünse gümrüksüz getirilmesi için bir plan yapılmasına ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

Türkiye’de iflas dalgası sürüyor: Tarım ve hayvancılık devi çöktü!

Konya merkezli Ereğli Bereket Tarım Hayvancılık Şirketi, konkordato talebi reddedilince iflas etti. Mahkeme, şirketin tüm tedbirlerini kaldırarak iflas masası oluşturdu.

Balık tezgahlarında istavrit ve mezgit bolluğu! Kilosu 150 ile 250 lira arasında satılıyor

Trabzon’da balıkçı tezgahlarında mezgit ve istavrit, kilogramı 150 ila 250 liradan satışa sunuluyor.

Altında düşüş sürüyor

Altın fiyatları 28 Nisan Pazartesi günü düşüşe geçti. Küresel piyasalarda risk iştahının artması, yatırımcıların güvenli liman arayışını azaltarak altın talebini sınırladı. İşte 28 Nisan 2025 Pazartesi günü güncel altın fiyatları…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir