Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Sokak Hayvanlarının Rehabilitasyonu ve Kuduz Kontrolü Konulu Toplantı

Adana Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ramazan Özdemir başkanlığında gerçekleşen toplantıda, sokak hayvanları rehabilitasyonu, kuduz hastalığının kontrolü ve sokak canlılarını tutma ve yakalama yöntemleri ele alındı.

Dr. Ramazan Özdemir, sokak canlılarının zarar görmeden tutulması ve yakalanması konusunda detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, sokak hayvanlarına nasıl yaklaşılması, tutulması ve kontrol altına alınması gerektiği konusunda da katılımcılara bilgiler aktardı.

Dr. Özdemir, ilgili kurumların uygun araç ve ekipmanlarla donatılmasının ve çalışan personelin ehil kişilerden oluşmasının önemine vurgu yaparak, Hayvan Bakımevi’ne güvenli ve acısız bir şekilde transferin sağlanması gerektiğini belirtti.

Toplantıda ayrıca, kedi ve köpeklerin tutulma ve kontrol altına alınma yöntemlerine dair hassas bilgilerin paylaşılması gerektiği üzerinde duruldu. Bu sayede, çalışan personelin güvenliği ve sokak canlılarının zarar görmemesi sağlanması hedeflendi.

Related Posts

ABD’de gözaltına alınmıştı: Doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk serbest

ABD’de Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle yaklaşık 7 haftadır gözaltında tutulan Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, ‘yeterli delil bulunmadığına’ bulunmadığına hükmedilerek kefaletle serbest bırakıldı. Havalimanında basın toplantısı düzenleyen Öztürk, süreç boyunca kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Rümeysa Öztürk, yaşadığı Massachusetts eyaletine döndü

Filistin’e destek verdiği gerekçesiyle yaklaşık 6 haftadır gözaltında tutulmasının ardından serbest kalan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, eğitim gördüğü Massachusetts eyaletine döndü.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi: Rusya ile Çin’in arasını açma girişimleri boş hayal

Çin Dışişleri Bakanı Wang Moskova ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Pekin ve Moskova’nın omuz omuza durduğu sürece güç politikasının galip gelemeyeceğini belirterek Rusya ile Çin’in arasını açma girişimlerinin ‘boş hayalden’ ibaret olduğunun altını çizdi.

Rüzgar ve yağmur İstanbul’u vurdu!

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur ve sert rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi; Taksim’de birçok kişinin şemsiyesi ters döndü, bazı vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı.

Aldatıldığını öğrenmişti: Genç kadın fare zehriyle öldürüldü

Aldatıldığını öğrenmişti: Genç kadın fare zehriyle öldürüldü

İspanya, İsrail’in Gazze’deki ablukasının kaldırılması için BM’den karar çıkarmak istiyor

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukaya ilişkin karar tasarısını en kısa sürede Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna sunacaklarını söyledi. Albares, Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılan AB Dışişleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir