Metro İstanbul’da beklenen imzalar atıldı

Metro İstanbul ve Demiryolu-İş Arasındaki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Sonuçlandı

Metro İstanbul ile Demiryolu-İş arasında uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Yasal süreçler ve arabuluculuk aşamalarında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle sendika, grev kararı almıştı ancak yapılan görüşmeler sonucunda süreç mutabakatla sonuçlandığı için grev kararı iptal edildi.

Metro İstanbul, süreç boyunca sürdürülebilir ulaşım hizmeti ile çalışan haklarını birlikte gözettiğini ifade etti ve 2.653 sendikalı çalışanı kapsayan sözleşmeyi imzaladı. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Soy yaptığı açıklamada, “Çalışanlarımız için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık, hayırlı olsun” dedi.

Dr. Soy ayrıca, sosyal medya hesabından sözleşmenin imzalandığını duyurarak tüm işçi ve işveren temsilcisi arkadaşlarını emekleri için kutladı ve İBB yönetimine destekleri için teşekkür etti. Metro İstanbul, çalışanlarının emeğini ve İstanbulluların ulaşım hakkını koruyarak, güvenli ve kaliteli bir hizmet sunmaya devam edeceğini belirtti.

Related Posts

Paşinyan, Azerbaycan ile barış anlaşmasında kararlı: ‘Bu bir seçenek değil, zoorunluluk’

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yapılacak barış anlaşmasına ilişkin konuştu. Paşinyan, Anayasa Mahkemesi’nin anlaşmayı onaylanmaması durumunda, anayasal değişiklik sürecini başlatmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Gazze’de kan durmuyor! Can kaybı 54 bini aştı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında bilanço ağırlaşıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte Gazze’de 79 kişinin öldüğünü, 163 kişinin yaralandığını açıkladı. Verilerin, ulaşım zorlukları nedeniyle Kuzey Gazze’yi kapsamadığı …

DEM Parti TBMM Grup Toplantısı

DEM Parti TBMM Grup Toplantısı

Cezaevinde evlenecek Buğra Gökçe’nin ailesine katılım izni çıkmadı

İstanbul Planlama Ajansı’nın önceki başkanı Buğra Gökçe, tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi’nde evlenecek. Nikaha katılmak isteyen ailesinin başvurusu reddedildi.

Kremlin, barış için bir ‘mutabakat belgesi’ hazırladığını duyurdu

Rusya, Ukrayna ile barış sürecine dair bir mutabakat metni hazırlıyor. Moskova, ateşkes ve anlaşma takvimi gibi başlıkları içeren belgeyi tamamladığında Kiev’e sunacak.

Cemal Enginyurt’tan terleten soru: Hangi gazeteci AKP’den ne kadar para aldı?

CHP’li Enginyurt, AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde geçmiş dönemde bazı gazetecilere “konferans” ve “seminer” adı altında yüklü ödemeler yapıldığını iddia etti.