Vietnam, İdam Cezasını Sekiz Suç İçin Kaldırma Kararı Aldı
Vietnam, yolsuzluk ve hükümeti devirmeye yönelik faaliyetler gibi sekiz suç için idam cezasını kaldırma kararı aldı. Ulusal Meclis’te yapılan oylamada, Ceza Kanunu’nda değişikliğe gidilmesi yönünde karar alındı.
Meclis’te büyük çoğunluk tarafından kabul edilen karara göre; devlet malına zarar verme, sahte ilaç üretimi, kamu barışını tehlikeye atma, istila savaşı başlatma, casusluk, uyuşturucu kaçakçılığı, yolsuzluk ve hükümeti devirmeye yönelik eylemler gibi suçlara verilen idam cezası kaldırılacak. Bu suçlar için öngörülen en ağır ceza, müebbet hapis olacak. Kararın önümüzdeki ay yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Resmi veriler açıklanmasa da çeşitli raporlara göre, Vietnam’da yaklaşık 1200 kişinin idam cezasına çarptırıldığı tahmin ediliyor.