Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Haylaz Cocuk

Haylaz Cocuk için güncel haberler ve son gelişmeler

Haylaz Cocuk

Haylaz Cocuk için güncel haberler ve son gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Eurovision’da Protesto Sansürü: Viyana’daki Yarışmada “Soykırımı Durdurun” Sloganları Göz Ardı Edildi

By Tolga Öztürk
13 Mayıs 2026 1 Min Read
Eurovision’da Protesto Sansürü: Viyana’daki Yarışmada “Soykırımı Durdurun” Sloganları Göz Ardı Edildi için yorumlar kapalı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen 70. Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk yarı finali, yalnızca sahne performanslarıyla değil, aynı zamanda gerçekleşen protestolarla da gündeme geldi. Yarışma sırasında İsrailli temsilcinin sahne performansı esnasında izleyicilerden gelen “soykırımı durdurun” sloganları, resmi yayınlarda yer almadı. Bu durum, sansür iddialarını ve organizasyonun güvenlik politikalarını yeniden tartışmaya açtı.

Etkinlik sırasında, salonun içinde Filistin’e destek veren bazı mesajlar yükselirken, bu durum kısa süreli bir gerginliğe yol açtı. Organizasyonun güvenlik ekipleri, protestocuları salondan çıkarmak zorunda kaldı. Bu olaylar sosyal medyada geniş yankı buldu ve kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Resmi yayın platformunda yayınlanan performans görüntülerinde, İsrailli sanatçı Noam Bettan’ın şarkı söylediği sırada yükselen “soykırımı durdurun” protestolarının yer almaması, birçok kişi tarafından sansür olarak değerlendirildi. Ancak Eurovision yönetimi konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Tartışmalar, dijital platformlarda hızla yayıldı.

Yarışma sırasında, Polonyalı şarkıcı Alicja Szemplinska’nın bir medya sorusuna verdiği yanıt da dikkat çekti. Sanatçı, İsrail’deki hayranlarına mesaj vermesi istendiğinde bir an duraksadı ve ardından genel bir selamlama ile yetindi.

Güvenlik açısından, ABD’nin Viyana Büyükelçiliği tarafından yapılan bir açıklamada, FBI uzmanlarının organizasyona destek verdiği belirtildi. Açıklamada, olası tehditlere karşı Avusturyalı güvenlik birimleriyle iş birliği yapılarak etkinliğin güvenli bir şekilde sürdürülmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Eurovision’un ikinci yarı finalinin yarın yapılacağı, büyük finalin ise 16 Mayıs’ta gerçekleştirileceği duyuruldu. Organizasyonun ilerleyen günlerde güvenlik önlemleri ve olası protestolara nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Author

Tolga Öztürk

Follow Me
Other Articles
Previous

Yapay Zeka, Gençlerbirliği ve Trabzonspor Maçının Sonucunu Öngördü

Next

Belçika Savunma Bakanı Türkiye’nin Savunma Sanayisini Övdü: “İlerideyiz”

SON YAZILAR

  • Lenovo’nun Googlebook Serisi Sızdırıldı
  • Kapıda vizeyle 1.5 milyon Türk
  • CHP Bafra ilçe örgütü YENİ Parti’ye katıldı
  • ABD’li Senatörden Trump yönetimine tepki: İsrail eleştirisi Yahudi karşıtlığı değil
  • Motorine zam geldi: Litre fiyatı 80 lirayı geçti
  • Bakan Kacır: Ülkemizin teknolojik kapasitesini daha ileri taşıyacağız
  • Deprem bölgesinde 4 ile özel karar
  • 200’den fazla belediye başkanı YENİ Parti’ye katılmak için istifa etti: Cemil Tugay için dikkat çeken sözler!
  • Samsung, Galaxy Z Fold 8 Ultra için performans güncellemesi hazırlıyor
  • TCL Türkiye Monitör Pazarına Giriş Yaptı: QD-Mini LED ve OLED Modeller Satışa Çıkıyor

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.126)
  • Ekonomi (90)
  • Haber (408)
  • Sağlık (100)
  • Teknoloji (57)
Copyright 2026 — Haylaz Cocuk. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme