Almanya Çin ajanlarını yargılıyor

Almanya’da Çin için Casusluk Yaptıkları İddiasıyla Dava Açıldı

Almanya’da, Çin için casusluk yaptıkları iddia edilen 3 kişi hakkında Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesinde dava açıldı.

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Alman vatandaşları Herwig S, Ina F. ve Thomas R. hakkında Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde 20 Aralık 2024’te dava açıldı. Suçlamalar arasında “yabancı bir gizli servis için çalışmak” ve Dış Ticaret Yasası’nı ihlal etmek de bulunuyor.

İddianameye göre, Thomas R. 2017’den itibaren Çin gizli servisi MSS için ajan olarak görev yapmış ve Herwig F. ile Ina F. aracılığıyla Almanya’da yenilikçi teknolojiler konusunda bilgi toplamıştır. Bu bilgiler, özellikle Çin’in deniz muharebe gücünü artırmak için kullanılabilecek nitelikteymiş.

Sanıklar ayrıca MSS’nin talimatıyla Almanya’dan 3 özel lazer satın almış ve bu lazerleri izinsiz bir şekilde Çin’e ihraç etmiştir. Ina F. ile Herwig F. tutuklandıktan sonra serbest bırakıldılar.

Related Posts

Güney Kore, 18 vatandaşını İran’dan tahliye etti

Güney Kore, 18 vatandaşını İran’dan tahliye etti

9 yaşındaki Yasemin’i bıçaklayıp merdiven boşluğuna atmışlar

Kötü haber Diyarbakır’ın Ergani ilçesinden geldi. Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Yasemin Yıldırım, oturdukları binanın yan tarafındaki binada merdiven boşluğunda bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. 1 şüpheli, gözaltına alındı. Acı cinayet, Narin Güran’ı hatırlattı.

Kuzey Kore’nin ölüm fabrikası: Dev silah üssü kuruluyor

Kuzey Kore, mühimmat üretimini iki katına çıkaracak dev bir silah fabrikasının temellerini atıyor. Uydu görüntüleri, yeni tesis için onlarca binanın yıkıldığını ve dağların düzleştirildiğini gösteriyor.

ABD, öğrencilerin vize başvurularını, sosyal medya hesaplarının incelenmesi kaydıyla yeniden başlatacak

ABD, öğrencilerin vize başvurularını, sosyal medya hesaplarının incelenmesi kaydıyla yeniden başlatacak

İsrail’in İran’da öldürdüğü sivil sayısı ortaya çıktı

İsrail’in İran’a saldırmasıyla Orta Doğu’da başlayan ve endişe yaratan savaş sürüyor. Bu süreçte iki ülkede birbirine karşılıklı saldırılar düzenledi. İnsan Hakları Aktivistleri oluşumu İran’da İsrail tarafından öldürülen sivillerin sayısını açıkladı …

Yol verme tartışmasını ayırmaya çalıştı; göğsünden bıçakladılar

Esenyurt’ta 2 otomobilin sürücüsü arasında yol verme nedeniyle çıkan tartışma kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada tarafları ayırmaya çalışan Furkan B., göğsünden bıçaklanarak yaralandı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.