Altın klozet davasında hapis kararı çıktı

Altın Klozet Davasında Hapis Kararı Çıktı

İngiltere’nin Oxfordshire bölgesinde bulunan ünlü Blenheim Sarayı’nda sergilenen İtalyan kavramsal sanatçı Maurizio Cattelan’a ait 18 ayar, 98 kilogram ağırlığındaki altın klozet, 2019 yılında çalındı. Bu olayla ilgili olarak James Sheen ve Michael Jones isimli hırsızlar, mahkeme kararıyla dört yıl ve iki yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hırsızlık operasyonu, şatafatlı açılış gecesinin hemen ardından beş buçuk dakika sürdü. Hırsızlar, Blenheim Sarayı’nın su tesisatına bağlı altın klozetini sökmek için büyük bir çekiç kullandılar ve olayın ardından hızla kaçtılar. Bu olay, ülke çapında büyük yankı uyandırdı.


Planlı Hareket, Açık İzler

James Sheen, mahkemede olayı planladığını ve tuvaleti çalan kişinin kendisi olduğunu itiraf etti. Sheen’in DNA’sı, üzerindeki altın parçaları ve telefonundaki mesajlar, önemli deliller olarak kaydedildi. Ayrıca Sheen’in, hırsızlık olayından sonra 20 kilogram altını 520 bin dolara Birmingham’da sattığı belirlendi.

Savcı Shan Saunders, “Bu davada, sanıkların geride bıraktığı delil izleri son derece belirgindi” dedi ve Sheen’in telefonundan elde edilen verilerin aylarca analiz edildiğini ve karmaşık mesajların çözümlendiğini belirtti.


Saraya Giriş Yapan, Fotoğraf Çeken Hırsız

Michael Jones’un, soygun gününden önce saraya iki kez gittiği, son ziyaretinde tuvaleti kullandığı ve içeride fotoğraf çektiği belirlendi. Hakim Ian Pringle, Jones’un görevinin kaçış planı yapmak ve tuvaletin yerini keşfetmek olduğunu açıkladı. Mahkemede ifade veren Jones, tuvaleti kullandığını ve “oldukça keyifli” bir deneyim yaşadığını dile getirdi.


Yıllar Süren Soruşturma

BBC’nin yaptığı araştırmaya göre, Sheen’in daha önce altı kez hapis cezasına çarptırıldığı ve yaklaşık 6 milyon dolarlık sahtekarlık geliri elde ettiği ortaya çıktı. Sheen, daha önce başka suçlardan 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Blenheim davasındaki dört yıllık ceza, bu süreye eklenerek hesaplanacak.

Thames Valley Polisi’nden Başkomiser Bruce Riddell, Sheen’in, para kazanmak için her yolu deneyen bir suç lideri olduğunu belirtti. Toplam 12 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada, dijital delillerin incelenmesi ve pandeminin etkisi nedeniyle sürecin uzadığı ifade edildi.

Related Posts

Toplantıda konuşulanlar bakanı kızdırdı: ‘Bir daha bu adama randevu vermeyin’

Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) olan 18 milyar TL’lik borcunu ödemediği gerekçesiyle Soma Termik Santrali’nde üretimi durdurmak zorunda kalan Konya Şeker, geçtiğimiz haftalarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile toplantı gerçekleştirmişti. Bakan Bayraktar’ın toplantıdaki sözleri nedeniyle tartıştığı Konya Şeker Başkanı Erkoyuncu için ‘Bu adama bir daha randevu vermeyin’ dediği öne sürüldü.

İmralı’da Teröristbaşına aile ziyareti

Teröristbaşı Abdullah Öcalan yeğeni Ömer Öcalan ve vasisi Av. Mazlum Dinç ile görüştü

Trump’tan Gazze’deki çocuklar için açıklama: “Çocuklar aç görünüyor” | Netanyahu ile Farklı yollar için görüşüyorum

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun “Gazze’de açlık yok” açıklamasına yönelik, “Çocuklar çok aç görünüyor” dedi. Gazze’ye yaptıkları yardımların takdir edilmemesinden duyduğu hayal kırıklığını da dile getirerek teşekkür beklediğini söyledi.

Çeşme’nin ardından Sakarya’da da içme suyu alarmı! İki ilçede kesintiler başladı

Sakarya’da son 6 ayda yaşanan kuraklık, içme suyu kaynaklarını tehdit ediyor. Sapanca Gölü’nde seviye su alma eşiğine yalnızca 5 santimetre kala, Karasu ve Hendek’te planlı su kesintileri başladı.

İngiliz komedyen İstanbul’da bir mağazadan hırsızlık yaptığı için gözaltına alındı

Hakkında soruşturma başlatılan ve yurt dışına çıkış yasağı konulan komedyen, çektiği bir videoyla özür diledi ve vatandaşlarından yardım istedi.

Bursa yangınından tepki çeken görüntüler

Bursa’nın Orhaneli, Kestel ve Gürsu ilçelerinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken bir sosyal medya kullanıcısının yangın dumanlarının önünde çektiği video paylaşımı büyük tepki çekti.