Devlet Bahçeli’den Trump’a Gazze tepkisi: “Çok ağır suç ve skandal”

Son dakika haberi! Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze planına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan MHP lideri, “Mazlumları toprağından koparmak, toprağı da üzerinde yaşayan hak sahiplerinden ayırmak bedeli ve vebali çok ağır bir suç ve skandaldır.” dedi.

“DÜNYA İSTİKRARI BULAMAZ”

Bahçeli, “Böylesi bir gözü dönmüş aymazlığın bölgesel ve küresel volkan ağzının patlayışına çanak tutma riski hem çok fazla hem de sonuçları itibariyle dehşet atmosferini beslemesi kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

MHP lideri geçen yıl önerdiği Kudüs Paktı teklifini hatırlattı, “Gazze’nin Filistin’den kopartılması halinde ne bölge ülkeleri ne de dünyanın tamamı dirlik ve istikrar bulamayacaktır.” uyarısında bulundu.

“İSLAM ÜLKELERİ ASLINA DÖNMELİDİR”

İki devletli çözümden başka bir yol olmadığını vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Harici ve dahili hiçbir mihrak bunun hilafına tarihin, coğrafyanın ve egemenliğin açık gerçeklerini güce ve zora dayalı olsa bile çiğneyemeyecektir.

İslam ülkeleri aslına, kendine, köküne dönmelidir.

Ürdün Kralı’nın aciz ve boyun eğmiş haline bakıp da bu teslimiyetin hakim olduğuna dair hiç kimse, hiçbir ülke yanlış hesap yapmamalıdır.

Tövbe ve istiğfarla geçireceğimiz bu mübarek gecede Cenab-ı Allah’tan niyazım; Müslüman gönüllere daha çok hidayet nasip etmesi, tefrika, tezvirat ve fitne tehdidinden cümlemizi muhafaza etmesidir.

Günahlardan arına arına, dua ve ibadetlerin kudretine sığına sığına; akıl, fikir ve iman sıcaklığının lütfuyla aramızdaki soğuklukları gidermeli; haksızlığa ve emperyalist azgınlığa karşı kanımızla, canımızla duvar çekmeliyiz.

Bu duygularla aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyor, Cenab-ı Allah’ın rahmetini, mağfiretini, ihsanını ve gufranını diliyorum.

Beraatımıza ve beraberliğimize vesile olması temennilerimle Berat Gecemiz mübarek olsun diyorum.”

KUDÜS PAKTI NEDİR?

MHP lideri Bahçeli, geçen yıl 5 Ağustos günü yaptığı açıklamada, Türkiye, Suriye, Irak, Mısır başta olmak üzere bölge ülkelerinin girişimiyle bir Kudüs Paktı kurulmasını teklif etmişti.

Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin vicdanının sesi, ileriyi gören gözüdür. Bu itibarla, bugün Gazze’yi yerle bir eden, Kudüs’te Mescid’i Aksa’yı her gün taciz eden, Batı Şeria’daki Filistinlilere huzur yüzü göstermeyen İsrail’in durdurulması hem Türk milletinin arzusu, hem de bölgenin ve dünyanın huzuru için asgari bir zarurettir.” demişti.

Türkiye’nin, 1967 şartlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin derhal kurulmasının Orta Doğu’da kalıcı barış ve çözüm için tek seçenek olduğunu başından beri ileri sürdüğünü anımsatan Bahçeli, şunları söylemişti:

“Türkiye Filistin davasının samimi savunucusudur. İktidarıyla muhalefetiyle aziz Türk milleti bu mücadeleyi sürdürmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ülkemizdeki huzur, refah ve istikrar ortamının devam ettirilmesinin bölgesel gelişmelerle yakından ilişkili olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin güvenlik halkasında yer aldığı Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinin siyasi ve ekonomik bakımdan istikrara kavuşmasına milli güvenliğimiz açısından büyük önem atfediyoruz. Bu çerçevede, Türkiye ile birlikte diğer İslam ülkelerinin katılımıyla oluşturulacak bir ‘Kudüs Paktı’nın ülkemizin güvenliği bakımından da gerekli görüyoruz.”

Related Posts

Mahmut Arıkan, kürsüye gelin ve damat mankeniyle çıktı: ‘Gençlerimiz seviyor ama evlenemiyor’

Meclis’te Saadet Partisi Grup Toplantısı’nın düzenlendiği salon ilginç anlara sahne oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, toplantıdaki konuşması sırasında, evlenmek isteyen gençlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için kürsünün iki yanına gelinlik ve damatlık giydirilmiş cansız mankenler yerleştirdi.

ABD’li senatör Netanyahu’ya ‘Savaş suçlusu’ dedi: Kritik ziyaret sonrası sert sözler

ABD’li Senatör Bernie Sanders, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürdüğü ve 57 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğü bir dönemde Washington’a gerçekleştirdiği ziyareti eleştirdi. Sanders sosyal medyadan …

Meksika’nın eski devlet başkanına rüşvet suçlaması: İsrailli iş adamlarından milyonlarca dolar aldığı iddia edildi

Meksika’da eski Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun İsrailli iş adamlarından milyonlarca dolarlık rüşvet aldığı öne sürüldü. Meksikalı yetkililer, Nieto hakkında soruşturma başlatılacağını bildirdi.

İtalya’da yangın yerleşim yerlerine yaklaştı: Sardinya Adası’nda tahliye

İtalya’nın Sardinya Adası’nın kuzeyinde çıkan yangın sonucu 20 kişinin tahliye edildiği kaydedildi.

İsrail ordusu sabah saatlerinden bu yana 26 Filistinliyi kaybetti

İsrail ordusu, sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde saldırılarına devam etti. Saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 26 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yola fırlayan çocuğa otomobilin çarptığı anlar kamerada

Sultangazi’de aniden yola fırlayan çocuğa seyir halindeki otomobil çarptı. Kaza anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.