Doğal ama yanlış kullanılırsa saçı döküyor! Biberiye yağı için taktik

Biberiye yağı, saç derisini canlandırarak saç büyümesini destekleyen doğal bir yağ olarak bilinir.

Ancak doğrudan ve yoğun şekilde uygulanması, saç derisinde tahrişe, kuruluğa ve zamanla saç köklerinin zayıflamasına neden olabilir.

Dermatologlar, biberiye yağının mutlaka bir taşıyıcı yağ (örneğin hindistancevizi veya badem yağı) ile seyreltilerek kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Bazı kişilerde biberiye yağı cilt tahrişine, kaşıntıya ve kızarıklığa yol açabiliyor. Hassas cilde sahip bireylerin kullanmadan önce küçük bir bölgede test yapması öneriliyor.

Ayrıca, fazla kullanımın saç derisinin doğal yağ dengesini bozarak saç dökülmesini tetikleyebileceği belirtiliyor.

Yağı doğrudan saç derisine uygulamak yerine bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak kullanın. Haftada en fazla 2-3 kez uygulayın. İlk kez kullanıyorsanız cilt testi yaparak alerjik reaksiyon olup olmadığını kontrol edin.

Sülfat içeren şampuanlarla birlikte kullanmamaya özen gösterin. Doğru kullanıldığında saç dökülmesini önlemeye ve saçların güçlenmesine yardımcı olabilen biberiye yağı, bilinçsiz kullanıldığında ise tam tersi bir etki yaratabiliyor. Saç sağlığınızı riske atmamak için uzman önerilerini dikkate almakta fayda var.

Related Posts

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili belli oldu!

Muhittin Böcek’in tutuklanmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan başkan vekili seçimini CHP’nin adayı Büşra Özdemir kazandı.

Mahkeme başkanından sert uyarı: Duruşma düzenini bozanı doğrudan tutuklarım

Dün gerginliğin yaşandığı Kartalkaya duruşmasında mahkeme başkanından sert uyarı geldi.

200 dereceyi bulan sıcaklıkta zorlu mesai: Baba mesleğini sürdürüyor! Bu sıcakta herkes çalışamaz

Tarihi Gaziantep Kalesi yanındaki 4 metrekarelik dükkanda baba mesleğini sürdüren Ökkeş ve Ramazan Toprak, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kentte yaklaşık 200 derece sıcaklık altında mesai yapıyor. Alev ve dumanların yükseldiği ocak başında …

Yapay zekada gizli profilleme güvenlik ve mahremiyeti tehdit ediyor

Yapay zeka teknolojileri hayatın pek çok alanında kolaylık sağlarken, kullanıcı verilerinin işlenme biçimiyle ilgili tartışmalar giderek büyüyor. Son dönemde ChatGPT’nin kullanıcıların siyasi görüşleri, dini inançları gibi hassas bilgilerini sınırsız olarak etiketleyip profillemesi yönündeki iddialar, ciddi soru işaretlerine yol açtı. Yüksek Veri Bilimi Mühendisi Emre Durgut, yapay zeka ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında “Bu artık sadece bir mahremiyet meselesi değil. Yanlış ellere geçtiğinde ulusal güvenlik tehdidi doğurabilir” yorumunda bulundu.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Rusya’dan Ukrayna’ya en yoğun saldırı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna’ya gece boyu 728 drone ve 13 füze ateşleyerek savaşın başından bu yana en yoğun saldırıyı gerçekleştirdiğini duyurdu. Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun …