Dünya tedirgin, korkulan oldu: Nükleer sızıntı var

İran ve İsrail Arasındaki Gerilimde Yeni Gelişmeler

Son günlerde Orta Doğu’da tansiyon giderek yükseliyor. İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ve ardından gelen İran’ın misilleme füzeleriyle karşılık vermesiyle bölgede gerilim tırmanıyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun açıklamasına göre İran’ın Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal sızıntı meydana geldi. Bu kritik durum endişe yaratıyor.

İran’ın Fordo ve İsfahan nükleer tesislerinde kısıtlı hasar meydana geldiği bilgisiyle Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), Natanz Nükleer Tesisi’nde sızıntı olduğunu duyurdu. Bu gelişmeler bölgedeki gerginliği arttırıyor.

İran’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği füze saldırılarının İsrail’de yedi noktaya isabet ettiği bildirildi. İsrail ordusunun çalışmaları devam ediyor ve Kızıl Davut Yıldızı acil yardım servisine göre şu ana kadar yedi kişi yaralandı. Bölgede tansiyon yüksek.

İsrail’in İran’a yönelik bir diğer saldırısı ise İsfahan’daki Şehit Reisi Nükleer Enerji Santrali’ne yapıldı. Bu saldırıda nükleer sızıntı olmadığı belirtildi. İran ise İsfahan’da herhangi bir sızıntı olmadığını vurguluyor.

İsfahan Vali Yardımcısı Ekber Salihi, Şehid Reisi Nükleer Santrali’ne yapılan saldırının ardından herhangi bir can kaybı olmadığını ve radyasyon sızıntısı olmadığını belirtti. Endişe yaratacak bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Related Posts

CHP Genel Başkanı Özel, LGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi

CHP Genel Başkanı Özel, LGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi

Fatih Keleş’ten ‘etkin pişmanlık’ iddiaları hakkında açıklama

Fatih Keleş’ten ‘etkin pişmanlık’ iddiaları hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü

Altın klozet davasında hapis kararı çıktı

İngiltere’nin Oxfordshire bölgesindeki Blenheim Sarayı’nda 2019 yılında sergilenen, İtalyan kavramsal sanatçı Maurizio Cattelan’a ait 18 ayar, 98 kilogram ağırlığındaki altın klozetin çalınmasıyla ilgili davada karar çıktı. “America” adlı eseri …

RTÜK Başkanı’ndan yayıncılara ‘Sorumluluk’ uyarısı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından bazı medya mecralarında dezenformasyon içeren ve toplumu ayrıştıran söylemlerin yaygınlaştığını belirterek, yayıncıları sorumlu davranmaya çağırdı.

İran’daki nükleer biliminin kilit ismiydi! İsrail’in saldırısında hayatını kaybetti

İsrail’in İran’a yönelik saldırısında 6 bilim insanının hayatını kaybettiği bildirildi. Bilim insanlarının yanı sıra İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri de dahil olmak üzere 20 üst düzey askeri yetkili yaşamını yitirdi.