Dünyanın en sağlıklı besini seçildi! 100 gramında yalnızca 21 kalori var

Tere Besin Yoğunluğu Açısından Öne Çıkıyor

Sağlıklı sebzeler kategorisinde birinci olan tere, son analizlere göre besin yoğunluğu açısından en yüksek puanı almış durumda. Pestisit gibi zararlı maddelerin yaygın şekilde kullanılması, sağlıklı meyve ve sebzeler bulmayı zorlaştırsa da lif açısından zengin besinlerin tüketimi oldukça önemli.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından sunulan Ulusal Beslenme Sağlık Programı (PNNS) önerileri doğrultusunda, doğru beslenme konusunda bilinçlenmek önemli. Bu doğrultuda William Paterson Üniversitesi’nden bilim insanları, 41’den fazla meyve ve sebzeyi detaylı bir şekilde analiz ederek dikkate değer veriler elde etti.

Yapılan analizlere göre, tere otu 100 üzerinden 100 alarak besin yoğunluğu açısından zirveye yerleşti.

Terenin Sağlığa Faydaları

Karaciğer ve akciğer sağlığı için faydalı olan tere, karaciğer ve akciğerlerin temizlenmesine destek olurken sigaranın etkilerini azaltabilir.

C vitamini bakımından zengin olan tere, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Sindirim sistemine destek olan tere, sindirimi kolaylaştırır ve düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Antioksidan içeriği sayesinde kanser riskini azaltabilen tere, mevcut tümörlerin küçülmesine yardımcı olabilir.

Yüksek demir içeriğiyle kansızlık sorununa iyi gelen tere, aynı zamanda idrar söktürücü özelliğiyle böbrek ve idrar yollarını temizler.

Emziren annelerde süt üretimini artırıcı etkisi bulunan tere, aynı zamanda stresi azaltarak uyku sorunlarına da iyi gelir.

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Prof. Dr. Ergen: Adet geciktirici ilaçlar alışkanlığa dönüşmemeli

Prof. Dr. Ergen: Adet geciktirici ilaçlar alışkanlığa dönüşmemeli

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Yeni keşif tarihi yeniden yazdıracak: Yaşamın nasıl başladığına dair bilgiler ters yüz oldu

Bilim insanlarının elde ettiği son bulgular, yaşamın kökenine dair ezberleri bozdu. Milyarlarca yıl öncesine uzanan izler, Dünya’daki ilk canlılığın sanılandan çok daha önce ve farklı koşullarda ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.

İğne, Hap ve Umut: Alzheimer’a karşı son cephe

Alzheimer’da erken tanı hastalığın hızını yavaşlatabiliyor ama her hastaya uygun bir tedavi yok. Bazı ilaçlar belirtileri baskılıyor, bazıları sadece umut vadediyor. Kolinesteraz inhibitörleri, memantin Lecanemab. İsimleri yabancı ancak binlerce aile için tanıdık. Bu ilaçlar ilerlemeyi durduramıyor sadece zamana karşı direniyor.

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.