EPDK, fatura gönderim yöntemini güncelledi

EPDK’den Yeni Perakende Satış Sözleşmesi Başlıyor

EPDK’nin verdiği bilgilere göre, 22 Kasım 2018 tarihli Perakende Satış Sözleşmesi artık yürürlükte değil ve yerine yeni bir PSS kabul edildi. Bu değişiklik Resmi Gazete’de duyuruldu.

Kurum, ocak ayında yayımlanan “Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında, perakende satış sözleşmelerinde yer alması gereken detayları göz önünde bulundurarak yeni bir sözleşme oluşturdu.

Artık yüz yüze yapılan perakende satış sözleşmelerinde, tüm sözleşmenin tüketiciden imzalanması yerine, temel bilgileri içeren tek sayfalık bir “Sözleşme Kurma Formu” imzalanarak PSS oluşturulacak. Ayrıca, uzaktan yapılan sözleşmelerde tüketicinin doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlayacak formatı koruyarak bu formun tek sayfa olmasına dikkat edilecek.

Tüketicinin isteği üzerine, sözleşmenin tamamının tüketiciye sunulması ve imzalanmasıyla da sözleşme kurulabilecek.

FATURA GÖNDERİM YÖNTEMİ DEĞİŞİYOR

Yeni perakende satış sözleşmesi kapsamında fatura iletim yöntemleri de güncellendi. Artık tüketiciler, faturalarını yazılı olarak alabilecekleri gibi kısa mesaj, e-posta, e-fatura ya da e-arşiv yoluyla da elektronik ortamda alabilecekler. Mesken dışındaki kullanım yerlerinde ise tüketicinin başvurmasına gerek kalmadan faturalar elektronik ortamda gönderilecek.

Elektronik faturalar, görüntülenebilir ve hemen indirilebilir olacak şekilde hazırlanacak, ayrıca görme engelliler için erişilebilir ve ekran okuyucu programlarla uyumlu olacak. Tüketicinin iletişim bilgileri bulunuyorsa, fatura tutarı ve son ödeme tarihi kısa mesaj yoluyla da bildirilecek.

Ayrıca, PSS başvurusu yaparken artık belge talep edilmeksizin tüketicinin beyanı esas alınacak. EPDK ayrıca, mevcut Perakende Satış Sözleşmelerinin geçerliliğini yeni bir sözleşme yapılmasına gerek olmadan sürdüreceğini duyurdu.

KAYNAK: AA

Related Posts

Yem sanayicilerinden mısırda yeni tarife kontenjanı talebi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, “Acilen mısırda yeniden bir tarife kontenjanı açılmasına ve mümkünse gümrüksüz getirilmesi için bir plan yapılmasına ihtiyaç duyuluyor.” dedi.

Türkiye’de iflas dalgası sürüyor: Tarım ve hayvancılık devi çöktü!

Konya merkezli Ereğli Bereket Tarım Hayvancılık Şirketi, konkordato talebi reddedilince iflas etti. Mahkeme, şirketin tüm tedbirlerini kaldırarak iflas masası oluşturdu.

Balık tezgahlarında istavrit ve mezgit bolluğu! Kilosu 150 ile 250 lira arasında satılıyor

Trabzon’da balıkçı tezgahlarında mezgit ve istavrit, kilogramı 150 ila 250 liradan satışa sunuluyor.

Altında düşüş sürüyor

Altın fiyatları 28 Nisan Pazartesi günü düşüşe geçti. Küresel piyasalarda risk iştahının artması, yatırımcıların güvenli liman arayışını azaltarak altın talebini sınırladı. İşte 28 Nisan 2025 Pazartesi günü güncel altın fiyatları…

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.