Fatin Rüştü Karakaş TMSF başkanı olarak atandı!

TMSF’de Yeni Atama: Fatin Rüştü Karakaş Kurul Başkanı

Türkiye’nin finansal denetim ve tasfiye mekanizmalarının önde gelenlerinden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Cumhurbaşkanı kararıyla başkanlık görevine Fatin Rüştü Karakaş’ı getirdi. Bu karar, 12 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazete’de duyuruldu.

Karakaş’ın Yeni Görev Dönemi

Fatin Rüştü Karakaş, 2019 yılından bu yana TMSF bünyesinde çeşitli rollerde bulunmuştu. Daha önce Kurul Üyesi olarak görev yapmış olan Karakaş, şimdi Kurul Başkanı olarak atanmıştır. Aynı karar doğrultusunda Yusuf Öksüzömer de Kurul üyeliğine geri dönmüştür.

Fatin Rüştü Karakaş Kimdir?

1968 yılında Rize’de doğan Karakaş, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Maliye Bölümü’nde tamamlamıştır. Akademik çalışmalarına İstanbul Üniversitesi’nde Para ve Banka alanında yüksek lisans yaparak devam etmiştir.

Karakaş, 1992 yılında Şekerbank’ta müfettiş yardımcısı olarak kariyerine başlamış ve yıllar içinde çeşitli idari görevlerde bulunmuştur. 2013 yılında Şekerbank Mensupları Vakfı Genel Sekreterliği’ne atanmış, aynı yıl içerisinde ise Şekerbank T.A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olmuştur.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) kurul üyeliği yapmış olan Karakaş, 2019 yılında TMSF Kurulu’na atanmıştır. Şimdi ise, TMSF’deki ikinci başkanlık dönemine resmen başlamıştır.

Related Posts

Borsa İstanbul’un en değerli şirketi belli oldu: Piyasa değerinde yüzde 108’lik artış!

Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek şirketler arasında zirve yarışı sürerken, ASELSAN yılın ilk yarısında piyasa değerini yüzde 108 artırarak ilk sırada yer aldı. Başta ABD’de tarife gündeminin yol açtığı risk dalgalanmaları ve İran-İsrail …

Bakan Şimşek, sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, imalat sanayisinde genele yayılan iyileşme görüldüğünü belirterek, “İkinci çeyrekte sanayide güçlü bir yıllık büyüme bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Arazide kendiliğinden yetişiyor! Dağdan toplayıp büyükşehirlere satıyorlar

Sivas’ın Zara ilçesinde yaşayan İbrahim Deliktaş (38), arazide kendiliğinden yetişen pampas bitkilerini toplayarak, büyük şehirlere süs bitkisi olarak pazarlıyor. Deliktaş, “Toplaması çok zahmetli. Her sene çalıştığımız firmalar bundan istiyorlar ve ortalama 35-40 bin demet gönderiyorum. Bu bitkinin özelliği toplanan yerden bir daha çıkmıyor” dedi.

İnşaat maliyetleri mayısta arttı

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yükselişe geçti. Buna göre inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 22,40, aylık yüzde 0,88 artış gösterdi.

Dünya nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’de

Türkiye, 85 milyon 664 bin 944 kişilik nüfusuyla 194 ülke arasında 18’inci sırada yer alırken, çocuk ve genç nüfus oranında Avrupa ortalamasını aştı.

Bir ilde daha taksi ve dolmuşa zam geldi

Zam furyası devam ediyor. Yozgat’ta şehir içi dolmuş ücretleri öğrenci 15 liradan 20 liraya, kent kartlı biniş 20 liradan 25 liraya, kredi kartlı biniş 25 liradan 32 liraya yükseltildi. Öğrenciler bir saat içerisinde, vatandaş ise 30 dakika içerisinde ücretsiz aktarma yapabilecek.