Fransa’da istikrar bozuldu: Bir gensoru daha

Muhalefet, François Bayrou Hükümetine Karşı Gensoru Önergesi Sundu

Fransa’da muhalefet, geçen ay göreve başlayan Başbakan François Bayrou hükümetine karşı Ulusal Meclise gensoru önergesi verdi.

Ulusal basındaki haberlere göre, aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisi, Aralık 2024’te atanan Başbakan Bayrou ve kabinesine karşı meclise gensoru önergesi sundu.

LFI Grup Başkanvekili Mathilde Panot yaptığı açıklamada, Bayrou’nun 2025 bütçe projesinin, merkez sağcı eski Başbakan Michel Barnier’inkinden daha kötü olacağını belirtti.

Panot, mevcut hükümete karşı sundukları gensoru önergesiyle Fransız halkını, “kamu hizmetlerini yıkan bir siyasetten koruduklarını” savundu.

Fransa’da haziran seçimlerinin üzerinden 3 ay geçmesinin ardından kurulan merkez sağcı azınlık Barnier hükümeti, 3 ay gibi kısa süre görevde kaldıktan sonra muhalefetin gensoru önergesiyle düşürülmüştü.

Barnier hükümeti ile muhalefet arasında 2025 Bütçesi konusunda uzlaşmazlık yaşanmıştı. Macron, 13 Aralık’ta merkez sağcı bir diğer isim Bayrou’yu başbakan atamıştı.

Related Posts

Bursa, İstanbul, Diyarbakır ve Adana… ‘Yeni bir skandalla karşı karşıyayız’

Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 719 öğrencinin tam puan alması ve sınav sorularının sızdırıldığı iddialarıyla ilgili konuşan CHP’li Özçağdaş, “Yeni bir skandalla karşı karşıyayız” dedi.

Ünlü oyuncu hakkında 5 yıl hapis istendi

Kızılcık Şerbeti dizisinde Nilay karakterine hayat veren oyuncu Feyza Civelek, eski sevgilisinin arkadaşına yönelik kullandığı hakaret ve tehdit içerikli sözlerin ardından mahkemelik olmuştu. Savcılık, Civelek’in kullandığı ‘seni köprüde sallandırırım’ sözlerine ilişkin 5 yıla kadar hapis talep etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili belli oldu!

Muhittin Böcek’in tutuklanmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan başkan vekili seçimini CHP’nin adayı Büşra Özdemir kazandı.

Mahkeme başkanından sert uyarı: Duruşma düzenini bozanı doğrudan tutuklarım

Dün gerginliğin yaşandığı Kartalkaya duruşmasında mahkeme başkanından sert uyarı geldi.

200 dereceyi bulan sıcaklıkta zorlu mesai: Baba mesleğini sürdürüyor! Bu sıcakta herkes çalışamaz

Tarihi Gaziantep Kalesi yanındaki 4 metrekarelik dükkanda baba mesleğini sürdüren Ökkeş ve Ramazan Toprak, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kentte yaklaşık 200 derece sıcaklık altında mesai yapıyor. Alev ve dumanların yükseldiği ocak başında …

Yapay zekada gizli profilleme güvenlik ve mahremiyeti tehdit ediyor

Yapay zeka teknolojileri hayatın pek çok alanında kolaylık sağlarken, kullanıcı verilerinin işlenme biçimiyle ilgili tartışmalar giderek büyüyor. Son dönemde ChatGPT’nin kullanıcıların siyasi görüşleri, dini inançları gibi hassas bilgilerini sınırsız olarak etiketleyip profillemesi yönündeki iddialar, ciddi soru işaretlerine yol açtı. Yüksek Veri Bilimi Mühendisi Emre Durgut, yapay zeka ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında “Bu artık sadece bir mahremiyet meselesi değil. Yanlış ellere geçtiğinde ulusal güvenlik tehdidi doğurabilir” yorumunda bulundu.