“Hanzala” yeniden Gazze için yola çıkıyor

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Yeni Gemisi “Hanzala” Yola Çıkmaya Hazırlanıyor

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun yeni gemisi “Hanzala” Gazze’ye doğru yol almaya hazırlanıyor. İnsani yardım malzemeleriyle yüklü olan gemi, 13 Temmuz’da İtalya’nın Syracusa Limanı’ndan hareket etmiş ancak teknik problemler nedeniyle 15 Temmuz’da Gallipoli Limanı’na demirlemişti.

Özgürlük Filosu Koalisyonu gönüllüleri ve Filistin destekçilerinin gayretleriyle hazırlıklar tamamlanma aşamasına gelmiş durumda. Gemi neredeyse sefere hazır durumda ve Gazze’ye kesintisiz bir şekilde ulaşmayı hedefliyor.

Bu sefer gemide bir Türk vatandaşı bulunmayacak. Ancak İsrail tarafından tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan aktivist Şuayb Ordu, Özgürlük Koalisyonu Filosu’nun bir önceki misyonunda yer aldı ve şimdi de geminin hazırlıklarına yardımcı oluyor.

Fransız Milletvekili Gabrielle Cathala da gemiye katılacak isimler arasında yer alıyor. Gemi, adını Filistinli karikatürist Naci el-Ali’nin çizdiği ve adaletsizliğe karşı duran, çıplak ayaklı mülteci çocuğu tasvir eden “Hanzala”dan almaktadır.

Related Posts

Çiçekle karşılanmıştı: YKS sonucu gururlandırdı

Muş’ta YKS çıkışında babasının çiçeklerle karşıladığı 19 yaşındaki Çimen Gülen, Yabancı Dil Testi’nde 431,45250 puan alarak Türkiye 10 bin 840’ıncısı oldu.

Brezilya’dan ABD’ye Bolsonaro yanıtı: ‘Keyfi ve tamamen asılsız’

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, eski Brezilya cumhurbaşkanı Bolsonaro’ya açılan davada vazife alan yargı mensuplarının vizelerinin ABD yönetimi tarafından iptal edilmesini “keyfi ve tamamen asılsız” olarak niteledi.

Dilek İmamoğlu eşi Ekrem İmamoğlu hakkında konuştu: ‘Bu günler geçecek’

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, “Ekrem İmamoğlu bizi hücresindeki küçük ekranından seyredecek. Trabzon’a onun sevgilerini, selamlarını getirdik. Umuyoruz en yakın zamanda o sevdikleri Ekrem İmamoğlu’na kavuşur” dedi.

Paşakonağı Yaylası’nda Doğa Keyfi

Giresun’un Paşakonağı Yaylası, akarsular ve ormanlarla doğa tutkunlarına eşsiz manzaralar sunuyor.

Erzurum’da Glütensiz Aşure Şenliği

Çölyak hastası ailelere yönelik şenlikte glütensiz aşure ve eğitici materyaller dağıtıldı.

Fenerbahçe açıkladı: Melih Mahmutoğlu ile 1 yıl daha!

Fenerbahçe Beko’nun kaptanı Melih Mahmutoğlu’nun kontratı uzatıldı.