Hastaneye doktora gidenler dikkat: Yüzde 542 zam geldi

Sağlıkta Yeni Düzenlemeler: Katılım Payları Gözden Geçirildi

Sağlık alanında önemli değişikliklere gidilerek, katılım payları üzerinde yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan güncellemeyle birlikte, sağlık ocağı ve sağlık merkezlerinde birinci basamak sağlık hizmeti alındığında hekim ve diş hekimi muayenelerinden artık katılım payı alınmayacak.

Devlet hastaneleri gibi ikinci basamak sağlık hizmeti sunan kurumlarda muayene katılım payı 20 lira olarak belirlendi. Üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde ise katılım payı 45 lira olarak uygulanacak.

Aile hekimlerinin sevk ettiği hastalara yapılan muayenelerde ise belirlenen katılım payları yüzde 50 indirimli olarak tahsil edilecek. Yapılan düzenleme 15 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve aynı zamanda 10 gün geriye dönük olarak uygulanacak.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, eğitim araştırma hastanelerindeki muayene ücretlerine yüzde 542 oranında zam yapıldığı bilgisi verildi. Bu kapsamlı düzenlemelerle sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştırılırken, vatandaşların da katılım paylarındaki yükü hafifletilmeyi hedefleniyor.

Related Posts

Baykar ile Leonardo ortaklığıyla ilgili Bakan Kacır’dan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Baykar ile İtalya’nın önde gelen havacılık ve savunma sanayisi şirketi Leonardo arasında kurulan ortaklığın, iki ülkenin geleceğine katkı sağlayacağını bildirdi.

Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz beklentisi ne yönde?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziran ayı faiz kararı, ekonomik gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz beklentisi ne yönde?

TÜİK açıkladı: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde toplam ücretli çalışan sayısının nisan ayında yıllık yüzde 2,4, aylık yüzde 0,7 arttığını açıkladı.

Haziran ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, haziran ayına yönelik toplam 1 milyar 227 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin hesaplara yatırıldığını bildirdi.

Trump nihayet onayladı: U.S. Steel, Japonlara satılıyor

ABD’nin köklü çelik üreticisi U.S. Steel, Japonya’nın dev sanayi şirketi Nippon Steel tarafından 14,9 milyar dolara satın alınıyor. Başkan Donald Trump’ın imzaladığı kararnameyle birleşmenin önündeki son engeller de kalktı. Şirketler, ABD Hazine …

Doğa katliamına süper hızlı izin

İktidar, maden şirketlerinin orman ve zeytinlikleri talan etmelerini hızlandıracak bir teklif hazırladı. Kabul edilirse, şirketlerin önünde yasal engel kalmayacak.