İbrahim Kalın ve Colani görüşmesindeki Türk bayrağı tartışmalara neden oldu

İbrahim Kalın’ın Şam Ziyareti Türk Bayrağı Tartışmasına Neden Oldu

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Şam’da HTŞ lideri Muhammed Colani ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında Türk bayrağıyla gündeme geldi. Türk bayrağının yıldız ve hilalinin duruşu sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Bu konuda tepkisini dile getirenler arasında İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez de yer aldı. Çömez, “Her şeyi görüp, her şeyin farkında olduğunu zannediyorduk. Önünde poz verdiğin Türk Bayrağı’nı nasıl fark etmedin?” ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın ikinci kez Şam’ı ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında HTŞ lideri Colani’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Kalın, iki heyetin bir araya gelmesini sağladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Kalın’ın Şam ziyareti sırasında HTŞ lideri Ebu Muhammed el-Colani ile gerçekleştirdiği görüşme Türk bayrağı tartışmalarına yol açtı. Sosyal medyada da büyük yankı uyandıran görüşme sırasında çekilen bir fotoğrafta Türk bayrağındaki hilal ve yıldızın standart ölçülere uymadığı belirtildi.

Konuyla ilgili tepkiler arasında yer alan İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türk bayrağındaki standart ölçüleri paylaşarak görüşlerini dile getirdi. Çömez, “Her şeyi görüp, her şeyin farkında olduğunu zannediyorduk. Önünde poz verdiğin Türk Bayrağı’nı nasıl fark etmedin?” dedi.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?


 

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli: Sivil direniş kışkırtmalarının darbeye davet olduğunun farkındayız, yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim!

TIKLAYIN – RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: Gereği yapılacak

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuç: İmamoğlu CHP’nin adayı, Mansur Yavaş bağımsız aday olursa oy oranları nasıl olur?

TIKLAYIN – “Turpun büyüğü” dediği bilirkişiyi açıkladı, hakkında dakikalar içinde soruşturma başlatıldı; İmamoğlu’nun çıkışını gazeteler nasıl gördü?

TIKLAYIN – Rıza Türmen | Türkiye’de ifade özgürlüğü

Related Posts

Almanya’da spor uçağı konut terasına düştü: 2 kişi hayatını kaybetti

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde, Mönchengladbach kenti yakınlarında küçük bir spor uçağı bir konutun terasına çarparak düştü. Kazada, biri pilot olmak üzere iki kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

CHP’li Başkanlara gözaltı: Adana’da protesto edildi

Tanburoğlu, “Çok açık ve net görüyoruz ki bu İstanbul merkezli bir soruşturmadır. Suç örgütü lideri olmak suçundan tutuklu bulunan bir kişinin soyut ve gerçek dışı ifadeleriyle başlatılan bu operasyon, bir iftira kampanyasıdır.” dedi.

Kılıçdaroğlu ‘şaibeli kurultay’ sessizliğini bozdu: Sizden korkan sizden namerttir

CHP’nin ‘şaibeli kurultay’ına yönelik soruşturma devam ederken partinin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, sessizliğinin suskunluk değil sorumluluk olduğunu ifade etti. ‘Şaibeli kurultay’ın ardından sistematik bir linç kampanyasına maruz bırakıldığını belirten Kılıçdaroğlu, can güvenliğine yönelik tehditler aldığını da söyledi. Hakkındaki iddiaları yalanlayan Kılıçdaroğlu, “Beni direklere asacaklara, silahla vuracaklara, beni yakacaklara, taşlatacaklara, bir adım attırmayacaklara ve lamalara söylüyorum: Sizden korkan sizden namerttir.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da kontrollü yıkım esnasında bitişikteki bina hasar gördü

İstanbul’da kontrollü şekilde yıkımı gerçekleştirilen bir apartmanın bitişiğindeki binanın 4’üncü katındaki daire hasar gördü.

Çin’den ABD’ye nota: Washington’a ‘Hatanızı düzeltin’ çağrısı

Pekin yönetimi, ABD’nin ülkede öğrenim gören bazı Çinli öğrencilerin vizelerini iptal etmeye başlayacağı açıklamasını protesto ettiğini bildirdi. Çin’den yapılan açılamada, öğrencilerin haklarına saygı gösterilmesi istenerek, uygulamaya son verilmesi talep edildi.

İzmir’de dehşet anları kamerada: Cezaevi ziyaretinden dönen aileye pusu

İzmir’in Torbalı ilçesinde seyir halindeki otomobile pompalı tüfekle açarak 3 kişi öldürüp, 3 kişiyi de yaraladığı belirtilen K.K., düzenlenen operasyonla yakalandı. Saldırı anları ise çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı.