İngiltere, Fransa ve Kanada’dan İsrail’e sert uyarı

İngiltere, Fransa ve Kanada İsrail’in Gazze’deki Saldırılarını Kınadı

İngiltere, Fransa ve Kanada, ortak bir açıklama yaparak İsrail’in Gazze’deki saldırılarını genişletme kararını kınadı. Ülkeler, İsrail hükümet yetkililerinin Gazze’deki insanları yerinden etme amacıyla kullandığı ifadeleri de kınadıklarını belirttiler.

Ortak açıklamada, İsrail’in kendisini savunma hakkını destekledikleri vurgulanırken, bu tırmanışın orantısız olduğu ve Netanyahu hükümetinin korkunç eylemlerine sessiz kalamayacaklarını ifade ettiler. Eğer İsrail yeni askeri operasyonları durdurmaz ve insani yardıma engel olmaya devam ederse, daha somut adımlar atmaya hazır oldukları belirtildi.

Related Posts

Görüntüler İstanbul’dan: Biri sıktı, biri çekti!

Sultangazi’de yüzlerini gizleyen 2 şahıs park halindeki otomobile silahlı saldırı gerçekleştirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere saldırganlardan birinin ateş ettiği diğerinin ise cep telefonuyla o anları kaydettiği görüldü. Kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Hasarın boyutu gün yüzüne çıktı

Artvin’in Yusufeli ilçesinde dün akşam etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrası oluşan hasarın boyutu, gün ağrınca ortaya çıktı.

Balkondan Düşen 2 Yaşındaki Çocuk Yaralandı

Aksaray’da 2 yaşındaki Haydar, balkondan düşerek yaralandı. Sağlık ekipleri tedavi için hastaneye götürdü.

Rusya’da 6,7 büyüklüğünde deprem

Rusya’nın Kamçatka bölgesinin açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde olduğu açıklandı.

CHP’den iktidara ‘Murat Çalık’ tepkisi: ‘Onca hastalığına rağmen zindanda ölüme terk ederseniz…’

CHP’li Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Seçilmiş belediye başkanlarımızı hapse atarsanız; Beylikdüzü Belediye Başkanımız Murat Çalık’ı onca hastalığına rağmen zindanda ölüme terk ederseniz ülkemizin itibarı da artmaz, ekonomimiz de güçlenmez” dedi.

“Hanzala” yeniden Gazze için yola çıkıyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukasını kırmak için girişimler sürüyor. Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun yeni gemisi Hanzala’da son hazırlıklar tamamlandı. Geminin İtalya’nın Gallipoli limanından Gazze’ye doğru bugün yola çıkması planlanıyor.