İngiltere hadımı konuşuyor! Adalet Bakanı’ndan tarihi çıkış

İngiltere Adalet Bakanlığı, Cinsel Suçlular İçin Kimyasal Hadımı Gündemine Aldı

İngiltere’de gündem oldukça hareketli. Adalet Bakanı Shabana Mahmood’un desteklediği yeni bir girişim, özellikle çocuklara yönelik cinsel suçlarla mücadeleyi güçlendirmeyi hedefliyor.

theguardian.com’un haberine göre hükümet kaynaklarına dayanarak, Shabana Mahmood, en ciddi cinsel suçlarla mücadelede kimyasal hadımı bir seçenek olarak görmekte. Aynı zamanda, hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak için binlerce mahkumun erken tahliyesine imkân tanıyacak “radikal” bir önlem paketinin parçası olarak da değerlendiriyor. Hükümet, bu uygulamayı 20 bölgede pilot olarak test etmeyi planlıyor.

Bağımsız bir ceza incelemesi tarafından önerilen bu yaklaşım, cinsel düşünceleri azaltmaya yönelik ilaçların kullanımını özendirmeyi amaçlamakta. Bu ilaçlar, suç işleme riskini azaltarak cinsel dürtüleri kontrol altında tutmayı hedefliyor. Mahkûmlar, cezalarının yarısını çektikten sonra serbest bırakılabilecek, bu süreçte de cinsel suçlar için tedavi programları başlatılacak.

Hapishanelerdeki Kalabalığı Azaltmak Ön Planda

İngiltere ve Galler’deki hapishanelerdeki kalabalığı hafifletmeyi amaçlayan bu reform, aynı zamanda bazı suçlular için cezaların ertelenmesi ve denetimli serbestlik uygulamalarının genişletilmesini de içermekte. Ancak, erken tahliye taleplerine bazı kesimlerin karşı çıkması da dikkat çekmekte.

Reform paketinde yer alan bir diğer önemli adım ise, cinsel suç işlemiş bireyler için kimyasal baskılayıcı ilaçların daha yaygın kullanılmasını öngörmekte. Cinsel suçların önlenmesi adına bu ilaçların daha etkin şekilde kullanılması planlanıyor.

Mahmood’a yakın bir kaynağa göre, pilot programın ülke geneline yayılacağı belirtilmekte. Hatta seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI’lar) ve anti-androjenler gibi ilaçlar, cinsel dürtülerin kontrol altına alınmasında kullanılacak.

Bu adımlar, cezaların etkin bir şekilde uygulanması ve toplumdaki suç oranlarının azaltılması için önemli bir fırsat olabilir. Ancak, tüm bu reformların başarıyla sonuçlanabilmesi için, hükümetin ceza adalet sistemine daha fazla yatırım yapması ve denetimli serbestlik hizmetlerini güçlendirmesi gerekmekte.

Related Posts

Başsavcılıktan ‘Mattia Ahmet Minguzzi’ açıklaması: Bıçak suç aleti sayılmadı mı?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde kullanılan bıçağın suç aleti sayılmadığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Bakanlık İSKİ’ye 3,3 milyon TL ceza kesti

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ), kentsel atık suların arıtılmadan denize deşarj edilmesi nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 milyon 343 bin 688 TL idari ceza kesildi.

Dünyaca ünlü tenisçi Novak Djokovic Bodrum’a geld

Dünyanın en ünlü tenisçilerinden Novak Djokovic, Bodrum’a gelerek lansmana katıldı, tenis oynadı tatil yaptı.

175 milyar dolarlık hava savunma sistemi uzaydan atılan füzeleri bile önleyecek

ABD Başkanı Donald Trump, ‘Altın Kubbe’ adında bir hava savunma sistemi kuracaklarını açıkladı. Trump sistemin maliyetinin 175 milyar dolar olacağını ve uzaydan atılan füzeleri bile önleyebileceğini söyledi.

Koca tapınak aniden çöktü, insanlar nereye kaçacağını bilemedi

Kısa süre önce 18 milyon TL harcanarak restore edilen Mingzhongdu Davul Kulesi’nin çatısı çöktü. Can kaybı yaşanmazken, kamuoyunda restorasyonu üstlenen firmalara yönelik soru işaretleri arttı. Kültürel miras niteliğindeki yapı incelemeye alındı.

İmamoğlu’nun para kasasının ‘kurye’ kardeşi de tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Ekrem İmamoğlu’nun para kasalarından Fatih Keleş’in kardeşi Zafer Keleş de tutuklandı. Kardeş Keleş’in örgütün kuryeliğini yaparak, ‘kasaya’ para taşıdığı ortaya çıkmıştı.