İsrail, Balata Mülteci Kampı’na saldırdı

İsrail Ordusu, Batı Şeria’da Balata Mülteci Kampı’na Baskın Düzenledi

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde bulunan Balata Mülteci Kampı’na baskın düzenledi. Filistin resmi ajansı WAFA’nın bildirdiğine göre, İsrail ordusuna ait birlikler, Avarta kontrol noktasından geçerek Balata Mülteci Kampı’na baskın yapmıştır.

İsrail askerleri, El-Medaris ve Es-Suk caddelerinde konuşlandırılmıştır. Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti’nin ortak açıklamasında, İsrail ordusunun Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda en az 30 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtilmiştir.

Gazze’de 19 Ocak Pazar günü yürürlüğe giren ateşkesin ardından, İsrail ordusu 21 Ocak Salı günü işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kentine “Demir Duvar” adını verdiği bir saldırı başlatmıştır.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının devam ettiği bu süreçte, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere karşı gözaltı, baskın ve saldırılar artmaktadır.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te bu süre zarfında İsrail askerleri ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 167’si çocuk olmak üzere 937 Filistinli yaşamını yitirmiş, yaklaşık 7 bin kişi yaralanmış ve 15 bin 700 kişi gözaltına alınmıştır.

Related Posts

Pakistan: “Hindistan 24 ila 36 saat içinde saldırı planlıyor”

Pakistan Enformasyon Bakanı Tarar, Hindistan’ın önümüzdeki 24 ila 36 saat içinde ülkesine saldırı başlatacağına ilişkin bilgi sahibi olduklarını açıkladı.

Kişisel cihazlar hedef alındı: 31 binden fazla bankacılık şifresi çalındı

Avustralya’da 31 binden fazla çalınmış bankacılık şifresinin, sanal ortamlarda paylaşıldığı ortaya çıktı.

Çin’den ABD çıkışı: Ödün vermek zorbalığı cesaretlendirir

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Brezilya’daki BRICS toplantısında, Trump’ın taleplerini diğer ülkelere kabul ettirmek için tarifeleri koz olarak kullandığını söyledi.

CHP’den, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na ‘Esila Ayık’ başvurusu

CHP milletvekilleri, Kadıköy’de binlerce üniversite öğrencisinin katıldığı etkinlikte “Diktatör Erdoğan” yazılı döviz taşıdığı için tutuklanan Esila Ayık’ın sağlık sorunlarını ve eğitim hakkının engellendiğini gerekçe göstererek tutuksuz yargılanması için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Zonguldak’ta silah kaçakçılığı operasyonu: 7 şüpheli adliyede

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 7’si adliyeye sevk edildi.

Sera Kadıgil 1 Mayıs için ‘Kadıköy’ çağrısı eleştirilerine yanıt verdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İzmir’de düzenlenen Gençlik Buluşması’na katıldı. TİP’in 1 Mayıs için Taksim değil Kadıköy’e çağrı yapmasına gelen eleştirilere de yanıt veren Kadıgil, “19 Mart’ta biriken enerjiyi sönümlemeyi kendimizde hak olarak görmedik” dedi.