‘İsrail saldırılarından kaçan İranlılar Türkiye’nin kapısına dayandı’ iddiasına DMM’den yalanlama

İsrail’in Hava Saldırıları İranlıları Türkiye’ye İndiriyor

İsrail ve İran arasındaki karşılıklı saldırılar devam ederken bugün, İsrail’in hava saldırılarını artırmasıyla binlerce İranlının ülkeyi terk etmeye başladığı bildirildi.

Başta başkent Tahran olmak üzere İran’ın dört bir yanından binlerce insan farklı ülkelere giriş yaparken, kalabalıkların en yoğun olduğu bölgelerden birinin Gürbulak Sınır Kapısı olduğu iddia edildi.

DMM’den İddialara Yalanlama

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde sınır kapılarında uzun kuyruklar olduğu belirtilirken, söz konusu iddialara Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yanıt geldi.

“Sosyal medya platformlarında paylaşılan ‘İran-Türkiye Bazargan Sınır Kapısı’nda olağandışı yoğunluk var, MOSSAD unsurları kontrolsüz göç yoluyla ülkeye sızabilir’ iddiası gerçek dışıdır.

Görüntüler, iddia edildiği gibi Gürbulak Sınır Kapısı’nda değil, Van’daki Kapıköy Sınır Kapısı’nda çekilmiştir. Bu görüntüler, İran ve İsrail arasındaki gerilim başlamadan önce, 3 Haziran tarihinde kaydedilmiştir.

İçişleri Bakanlığı ve güvenlik birimlerimiz, hem Kapıköy hem de Gürbulak sınır kapılarında herhangi bir olağandışı durumun olmadığını teyit etmektedir. İran yetkilileri ile yapılan temaslar sonucunda kendi sınırlarında sadece 25-30 kişi bulunduğu bilgisi elde edilmiştir.

Hudutlarımız, 7/24 esasına dayalı olarak güvenlik birimlerimiz tarafından en modern teknolojiye sahip fiziki güvenlik sistemleriyle kontrol altındadır.

Söz konusu görüntü ve iddiaların, kamuoyunu yanıltmak, toplumsal kargaşa yaratmak, yabancı düşmanlığını körüklemek ve istikrarsızlık hissi oluşturmayı amaçladığı değerlendirilmektedir.

Halkı korkutmak ve paniğe sevk etmek amacıyla gerçeğe aykırı bilgilerin paylaşılması, TCK 217/A uyarınca suç teşkil etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Related Posts

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı, Türkiye’nin en iyi 5 lisesi değişti

Bugün açıklanan LGS yerleştirme sonuçlarının ardından Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci kabul eden liselerinin sıralaması değişti. 719 öğrencinin 500 tam puan yaptığı sınavda, 400 öğrencinin tercihi ilk 3’te yer alan tarihi liseler oldu. İşte yerleştirme puanına göre Türkiye’nin en başarılı liseleri…

Kayseri’de Jeotermal Sıcak Su Kuyusu Tamamlandı

Kayseri’de jeotermal seracılık projesinin üçüncü kuyusu başarıyla tamamlandı, üretim hedefleniyor.

Trabzonspor’un 58. Yıl Dönümü Töreni

Trabzonspor Kulübünün kuruluşunun 58’inci yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Rahmi Koç Bodrum’u salladı! Görenler sıraya girdi

Koç Holding Onursal Başkanı ve Beşiktaş’ın yaşayan en eski üyesi Rahmi Koç, tatil için gittiği Bodrum Türkbükü’nde vatandaşların ilgi odağı oldu. Bir restoran önünde görüntülenen Koç’u gören vatandaşlar adeta fotoğraf çekmek için sıraya girdi. Fotoğraf isteklerini kırmayan Koç, genç-yaşlı pek çok kişiyle fotoğraf çektirdi.

İmamoğlu sosyal medyadan açıkladı: Büyük bir üzüntüyle öğrendim…

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, “Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı’nın kuruluşlarına öncülük etmiş, mimarlık, sanat tarihi ve kültürel mirasımızın korunmasında büyük hizmetleri olmuş Prof. Dr. Metin Sözen’in vefatını büyük üzüntüyle öğrendim” açıklamasında bulundu.

Van’da park halindeki otomobil yandı

Van’ın İpekyolu ilçesinde park halindeki bir otomobilde yangın çıktı.