RTÜK Başkanı’ndan yayıncılara ‘Sorumluluk’ uyarısı

RTÜK Başkanı Şahin’den Uyarı: Dezenformasyon İçeren Söylemlere Dikkat!

RTÜK Başkanı Şahin, son zamanlarda artan dezenformasyon içerikli söylemlere dikkat çekerek, toplumu ayrıştıran ifadelerin toplumsal huzura zarar verdiğini belirtti. Başkan Şahin, basın özgürlüğü adı altında yapılan nefret dolu yorumların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Özellikle İsrail’in İran’a saldırması sonrasında sosyal medya ve bazı yayın mecralarında yayılan yanlış bilgilere karşı uyarılarda bulunan Şahin, medya kuruluşlarının toplumu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirme sorumluluğunu hatırlattı.

RTÜK Başkanı, yayıncıları yetkisiz açıklamalara dayalı içerikleri yaymamaları konusunda uyararak, halkı kin ve nefrete sürükleyen ifadelerin kullanılmasının sorumluluk gerektirdiğini vurguladı. Kurumun mevzuat çerçevesinde gerekli incelemeleri yapmaya devam edeceğini belirten Şahin, doğru bilginin kamuoyuna aktarılmasının medya kuruluşlarının öncelikli görevi olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Toplantıda konuşulanlar bakanı kızdırdı: ‘Bir daha bu adama randevu vermeyin’

Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) olan 18 milyar TL’lik borcunu ödemediği gerekçesiyle Soma Termik Santrali’nde üretimi durdurmak zorunda kalan Konya Şeker, geçtiğimiz haftalarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile toplantı gerçekleştirmişti. Bakan Bayraktar’ın toplantıdaki sözleri nedeniyle tartıştığı Konya Şeker Başkanı Erkoyuncu için ‘Bu adama bir daha randevu vermeyin’ dediği öne sürüldü.

İmralı’da Teröristbaşına aile ziyareti

Teröristbaşı Abdullah Öcalan yeğeni Ömer Öcalan ve vasisi Av. Mazlum Dinç ile görüştü

Trump’tan Gazze’deki çocuklar için açıklama: “Çocuklar aç görünüyor” | Netanyahu ile Farklı yollar için görüşüyorum

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun “Gazze’de açlık yok” açıklamasına yönelik, “Çocuklar çok aç görünüyor” dedi. Gazze’ye yaptıkları yardımların takdir edilmemesinden duyduğu hayal kırıklığını da dile getirerek teşekkür beklediğini söyledi.

Çeşme’nin ardından Sakarya’da da içme suyu alarmı! İki ilçede kesintiler başladı

Sakarya’da son 6 ayda yaşanan kuraklık, içme suyu kaynaklarını tehdit ediyor. Sapanca Gölü’nde seviye su alma eşiğine yalnızca 5 santimetre kala, Karasu ve Hendek’te planlı su kesintileri başladı.

İngiliz komedyen İstanbul’da bir mağazadan hırsızlık yaptığı için gözaltına alındı

Hakkında soruşturma başlatılan ve yurt dışına çıkış yasağı konulan komedyen, çektiği bir videoyla özür diledi ve vatandaşlarından yardım istedi.

Bursa yangınından tepki çeken görüntüler

Bursa’nın Orhaneli, Kestel ve Gürsu ilçelerinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken bir sosyal medya kullanıcısının yangın dumanlarının önünde çektiği video paylaşımı büyük tepki çekti.