Santorini’de resmi olarak yanardağ uyarısı yapıldı

Yunanistan’da Santorini adası ve çevresi için volkanik hareketlilik uyarısı yapıldı.

OASP Başkanı Profesör Efthimios Lekkas, iki Komitenin (Sismik Tehlike Değerlendirmesi ve Sismik Risk Azaltma Daimi Bilimsel Komitesi ve OASP’nin Yunan Volkanik Yayını İzleme Daimi Bilimsel Komitesi) ortak bugün toplantı düzenledi.

To Vima’daki habere göre, komite bölgede 3 ve üzeri büyüklüğünde 1300 adet deprem yaşandığını belirterek, bir dizi uyarıda bulundu. Komitenin uyarıları şöyle:

– Thira ve Amorgos arasındaki Anydros deniz alanındaki sismik dizilim, 1 Şubat’tan bugüne kadar yaklaşık 3 üzerinde büyüklüğe sahip 1300 depremle (ve kaydedilen maksimum büyüklük 5.3) göreceli bir azalma göstermektedir.

MAGMA HAREKETLİ

– ⁠Anydros adası bölgesindeki mevcut sismik aktivite, Kuzey Batı ve Güney Doğu yönündeki denizaltı faylarından kaynaklanmaktadır ve bölgenin daha geniş jeodinamik bağlamının bir parçasıdır. Eldeki verilere göre bu aktivite tektonik hareketler ve daha derin magmatizmanın birleşmesi sonucu oluşmuştur.

– Kaldera içindeki sismik aktivite aynı seviyelerde seyrederken, sürekli izlenen Santorini’nin daha geniş kesimlerinde ise artan zemin deformasyonu gözleniyor.

Karar sonrasında, Thira, Ios, Anafi ve Amorgos’ta okullar 21 Şubat 2025 Cuma gününe kadar kapalı kalacak. Komite, çarşamba günü yeniden toplanacak.

Related Posts

Balkondan Düşen 2 Yaşındaki Çocuk Yaralandı

Aksaray’da 2 yaşındaki Haydar, balkondan düşerek yaralandı. Sağlık ekipleri tedavi için hastaneye götürdü.

Rusya’da 6,7 büyüklüğünde deprem

Rusya’nın Kamçatka bölgesinin açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 10 kilometre derinliğinde olduğu açıklandı.

CHP’den iktidara ‘Murat Çalık’ tepkisi: ‘Onca hastalığına rağmen zindanda ölüme terk ederseniz…’

CHP’li Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Seçilmiş belediye başkanlarımızı hapse atarsanız; Beylikdüzü Belediye Başkanımız Murat Çalık’ı onca hastalığına rağmen zindanda ölüme terk ederseniz ülkemizin itibarı da artmaz, ekonomimiz de güçlenmez” dedi.

“Hanzala” yeniden Gazze için yola çıkıyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukasını kırmak için girişimler sürüyor. Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun yeni gemisi Hanzala’da son hazırlıklar tamamlandı. Geminin İtalya’nın Gallipoli limanından Gazze’ye doğru bugün yola çıkması planlanıyor.

Çiçekle karşılanmıştı: YKS sonucu gururlandırdı

Muş’ta YKS çıkışında babasının çiçeklerle karşıladığı 19 yaşındaki Çimen Gülen, Yabancı Dil Testi’nde 431,45250 puan alarak Türkiye 10 bin 840’ıncısı oldu.

Brezilya’dan ABD’ye Bolsonaro yanıtı: ‘Keyfi ve tamamen asılsız’

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, eski Brezilya cumhurbaşkanı Bolsonaro’ya açılan davada vazife alan yargı mensuplarının vizelerinin ABD yönetimi tarafından iptal edilmesini “keyfi ve tamamen asılsız” olarak niteledi.