Sosyal medyayı günde kaç saat kullanıyoruz? Bakan Uraloğlu açıkladı







Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Dijital Medya Kullanımı Raporunu Değerlendirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Dijital Medya Kullanımı Raporunu Değerlendirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, We are Social ve Meltwater tarafından hazırlanan Dijital 2025 Türkiye Raporu’nda yer alan sosyal medya kullanım verilerini değerlendirdi. Türkiye’de internet kullanan kişi sayısının 77,3 milyon olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, sosyal medya kullanıcılarının son bir yılda yüzde 1,7 artarak 58,5 milyona ulaştığını ifade etti.

Günde Ortalama 2 Saat 43 Dakika Sosyal Medyada Geçiriliyor

Bakan Uraloğlu, toplam sosyal medya kullanıcıları içerisinde kadınların oranının yüzde 46,6 olduğunu belirterek erkek kullanıcıların oranının ise yüzde 53,4 olduğunu belirtti. Uraloğlu, internet kullanıcılarının günlük ortalama 7 saat 13 dakikayı internette geçirdiğini de söyleyerek “Her gün ortalama 2 saat 43 dakikayı sosyal medyada geçiriyor, aylık ortalama 7,6 sosyal medya platformu kullanıyoruz.” dedi.

En Çok Arkadaş ve Aileler Takip Ediliyor

Bakan Uraloğlu, kullanıcıların sosyal medya hesaplarından en çok arkadaşlar, aileler ve tanıdıklarını takip ettiğini belirterek bunu satın alınan markaların hesapları ile kullanıcıların satın almak istediği markaların hesaplarının takip ettiğini ifade etti. Uraloğlu, “Sosyal medya kullanıcıları en çok haber hikayelerini okumak, arkadaşlar ve aile iletişim kurmak ve boş zaman doldurmak için platformları kullanıyor.” açıklamasında bulundu.

Instagram’ı Kullanan Kişi Sayısı 58,4 Milyona Ulaştı

Uraloğlu, Türkiye’de en çok kullanıcısı olan platformun 58,4 milyon kişi ile Instagram olduğunu belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Instagram’ın ardından 57,5 milyon kişi ile YouTube, 40,2 milyon kişi ile TikTok geliyor. Facebook’un kullanıcı sayısı 34,8 milyon kişiyken X platformunu 19,7 milyon kişi kullanıyor. 2024 yılına göre ise Instagram’ın kullanıcı sayısı yüzde 8,5 artarken, TikTok’un yüzde 2,9, Facebook’un yüzde 1,3, X’in yüzde 1 arttı. YouTube’un kullanıcı sayısında ise yüzdesel bir değişiklik olmadı.”

32 Saat 36 Dakika İle En Çok Instagram’da Zaman Geçiriliyor

Bakan Uraloğlu, kullanıcıların platformlar özelinde aylık ortalama geçirdiği süreler hakkında da açıklamada bulundu. Uraloğlu, “İnternet kullanıcıları ayda ortalama 32 saat 36 dakika ile en çok Instagram’da zaman geçiriyor. Bu süre TikTok’ta 26 saat 26 dakikayken, YouTube’da geçirilen aylık ortalama süre 23 saat 31 dakika. Facebook’ta geçirilen süre ise 9 saat 45 dakika, X’te ise 5 saat 4 dakika.” dedi.

Related Posts

Memur ve emekli zammı için yeni tahmin!

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı temmuz ayında yapılacak olan zamma çevrildi. Nisan ayı enflasyon rakamlarının pazartesi günü açıklanmasıyla birlikte maaşlara yapılacak 4 aylık zam farkı netleşmişti. Mayıs ve haziran aylarına dair enflasyon verisinin de açıklanmasıyla birlikte maaşlara yapılacak farklar belli olacak. Peki tahminler neler? Memur ve emeklilere ne kadar zam olur? İşte detaylar…

Hazine gelirini faize yedirdi: Faiz payı yüzde 21’i aştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, nisan ayında nakit gelirler 1 trilyon lirayı aşsa da, harcamalar 1,2 trilyon lirayı bulunca Hazine 183 milyar 495 milyon TL açık verdi. En büyük kalemlerden biri olan faiz ödemeleri ise 257 milyar liraya dayandı.

Isparta gülleri dünya annelerine ulaşacak

Anneler Günü’ne sayılı günler kalırken, Türkiye’nin “güller diyarı” olarak bilinen Isparta’da yetişen ve Latince ismi “Rosa Damascena” olan güllerden elde edilen gül suyu, kremi ve yağı kamu iştiraki PttAVM.com tarafından ekonomiye kazandırıldı. Ürünler Uzak Doğu pazarında büyük ilgi gördü.

Google’dan kritik sorulara yanıt yok

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu, algoritma değişiklikleri nedeniyle yoğun eleştiriler alan Google temsilcilerini dinledi. Komisyon üyelerinin eleştiri ve soruları büyük ölçüde yanıtsız kalırken Google temsilcileri “Herhangi web sitesini öne çıkarma ya da geriye düşürme gibi bir amacımız yok. Manipülasyon imkansız, kendi ayağımıza sıkmış oluruz” görüşünü dile getirdi.

Avrupa’da bir ülkede enflasyon sıfıra düştü

BEKLENMEDİK DERECEDE DÜŞÜK ENFLASYON Oddo BHF ekonomisti Artur Jurus, yavaşlamanın çoğunlukla enerji ve yakıt gibi ithal malların göstergeyi aşağı çekmesinden kaynaklandığını söyledi. Tüketici fiyatlarındaki yapısal büyümenin tek önemli kaynağının …

Dünyanın en mutlu 20 şehri açıklandı: Türkiye yine şaşırtmadı

‘Mutlu Şehir Endeksi’nde, şehirlerin yönetişim, sivil katılım, ekonomi, sağlık, çevre ve ulaşım gibi alanlardaki performanslarının değerlendirildiği bildirildi. Endekse göre; Kopenhag kültür, yönetişim ve ekonomik faaliyetlerin canlı bir merkezi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir