Trump, Filistin destekçisi öğrencilerin sınır dışı edilmesine kapı aralayan “antisemitizm” kararnamesini imzaladı

Donald Trump, Filistin’e Destek Gösterilerine Katılan Öğrencilerin Sınır Dışı Edilmesine Olanak Tanıyan Kararnameyi İmzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, Filistin’e destek gösterilerine katılan öğrencilerin sınır dışı edilmesine olanak tanıyan “antisemitizmle mücadele” temalı başkanlık kararnamesine imza attı.

ABD Başkanı Trump, bugün imzaladığı bir kararnameyle “Amerika’da antisemitizmle mücadele” konusunda tartışmalı bir adım attı.

Trump, 2019 yılında imzaladığı antisemitizmle mücadele konulu başkanlık kararnamesine ilaveten yeni tedbirlerin eklendiği bir kararname imzaladığını duyurdu.

Söz konusu kararname, ABD’de Filistin’i destekleyen ve bu kapsamda çeşitli gösterilere katılan öğrencilerin sınır dışı edilebilmesine kapı aralıyor.

Trump, söz konusu kararnamede, 7 Ekim 2023’teki Hamas saldırılarına atıf yaptıktan sonra ABD’de kampüslerde Yahudi öğrencilere yönelik ayrımcılığın ve tehditlerin arttığını savundu ve buna sessiz kalmayacaklarını belirtti.

İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki göstermek üzere üniversite kampüslerinde aylarca süren gösterilere dolaylı olarak işaret eden Trump, kararnamesinde, “antisemitizmle güçlü bir şekilde mücadele edileceğini, mevcut ve uygun tüm yasal araçların kullanılacağını, antisemitik taciz ve şiddetin faillerinden hesap sorulacağını” kaydetti.

Kararnameye göre, Dışişleri Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığı ortak çalışarak, antisemitik eylemlere katılan yabancı öğrenciler hakkında raporlar hazırlayabilecek ve “gerekli olduğu takdirde” bu tür yabancıların sınır dışı edilmesine yönelik adımları atabilecek.

Metinde ayrıca, ABD yasalarında yer alan ve yabancı uyrukluların güvenlik gerekçesiyle ABD’ye girişlerinin engellenebileceğini belirten bir bölüme de atıfta bulunuldu.

İsrail’in Gazze’deki soykırımı devam ederken ABD kampüslerinde binlerce öğrenci aylarca İsrail’i ve ona koşulsuz destek veren ABD yönetimini hedef alan barışçıl gösteriler düzenlemişti.(AA)

Related Posts

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Türkiye’ye iki kere gönderilmeyen F-35’ler, Yunanistan’a gidiyor

Yunanistan, F-35 programına dahil olmak için ABD ile 17,2 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Türkiye’nin iki ayrı kez reddedildiği proje kapsamında savaş uçağı alacak Atina, Eylül’de ilk pilotlarını eğitime gönderiyor. ABD bakım ve eğitimleri üstlenirken, Atina bu hamleyle “hava üstünlüğünü Türkiye’ye karşı kullanmayı” hedefliyor.

Rusya duyurdu: ABD ile Ukrayna müzakereleri sürüyor

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ve ABD arasında Ukrayna’da devam eden savaşın sona erdirilmesi için görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Şener Üşümezsoy ve Ahmet Ercan’a bir uzman daha katıldı: ‘Daha büyük bir deprem yoktur olmayacaktır’

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi kurucusu ve emekli Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, Marmara Denizi’nde Silivri ve Marmaraereğlisi açıklarındaki depremlerin doğudan batıya ilerleyen deprem göçünün göstergesi olduğunu söyledi. Bayraktutan, İstanbul’da büyük bir deprem beklemediğini belirtti. Bayraktutan ayrıca, “Halkı paniğe sokarak yaralanmalara sebep olmak gibi açılardan üzüntü vericidir” dedi.

Trump: Gazze halkının, gıdaya erişmelerine yardım edeceğiz

Trump: Gazze halkının, gıdaya erişmelerine yardım edeceğiz

100 yıllık dostluk anlaşması: Türkiye-Rusya arasındaki antlaşma iki ülkeyi ortak paydada birleştirdi

Türkiye ile Rusya arasından 1925 yılından imzalanan Dostluk ve Saldırmazlık Antlaşması’nın yüzücü yılında iki ülke ilişkileri değerlendirildi. Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen panelde yüz yıllık dostluk tüm boyutları ile ele alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir