Trump, Kanada ve Meksika’ya yönelik vergi tarifelerinin cumartesi açıklanacağını söyledi

ABD Başkanı Trump, Kanada ve Meksika Ürünlerine Gümrük Vergisi Uygulanacak

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Şubat’ta Kanada ve Meksika’dan ithal edilen ürünlere yüzde 25 oranında gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı. Bu kararı, bu ülkelerden ABD’ye olan düzensiz göç, fentanil akışı ve ticaret açıklarına tepki olarak aldığını belirten Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği bir imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trump, Kanada ve Meksika’ya yönelik tarifelerin cumartesi günü açıklanacağını belirtirken, “Bu ülkelerle çok büyük ticaret açıklarımız var. Bu tarifeler zamanla artabilir ya da artmayabilir” dedi. Ayrıca Trump, bu ülkelerden ithal edilen petrol konusunda ise alınacak kararı gece vereceklerini ifade etti.

Trump, Kanada ve Meksika’nın ticarette ABD’ye karşı “çok adaletsiz” davrandığını söyleyerek, “Onların sahip olduğu ürünlere ihtiyacımız yok” diye ekledi. Ayrıca, Çin’in Meksika üzerinden ABD’ye ürün gönderdiğini ve fentanil yoluyla ölümlere neden olduğunu belirterek, Çin’in bu konuda da önlem alması gerektiğini ifade etti.


Related Posts

‘Türkiye hızla uçuruma sürükleniyor’ diyerek paylaştı: Ekrem İmamoğlu’ndan dikkat çeken mesaj!

Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Türkiye, hızla bir uçuruma doğru sürükleniyor. Ülkemizin yıllardır çektiği ekonomik kriz milletimizi adeta boğmaya devam ediyor” ifadelerini kullanarak çarpıcı bir mesaj paylaştı.

Dervişoğlu’ndan ‘Komisyon’ tepkisi: Türk milletine gideceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Ümit Özdağ’dan ‘ittifak’ açıklaması: Şartlar birlik olmaya zorluyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ı ziyaretinde ‘ittifak’ sorusuna “Henüz bir seçim atmosferi olmadığı için bir somut proje olarak ittifak sürecinden bahsetmek mümkün değil. Ancak şunu görüyoruz ki Türkiye’nin objektif şartları birlik olmayı zorluyor” diyerek yanıt verdi.

Avrupa ‘ısı kubbesi’ alarmı verdi! Sıra Türkiye’de mi?

Avrupa’nın güneyi ve batısında, başta İspanya ve İtalya olmak üzere Yunanistan ve Portekiz’de termometreler 35-40 dereceleri gördü. Uzmanlar “turuncu alarm” verirken; rekor sıcaklıklar “ısı kubbesi” (heat dome) olarak adlandırılan meteorolojik bir olayın sonucu ortaya çıktı. Türkiye’de ise serin havanın sona ermesinin ardından çöl sıcaklarının etkili olması bekleniyor.

11. Nükleer Santraller Zirvesi, İstanbul’da başladı

Türkiye, Afrika ve Ortadoğu’nun en büyük nükleer enerji buluşması İstanbul’da başladı. Rusya’nın nükleer endüstrideki 80. yılını kutladığı bu yıl, 11. Nükleer Santraller Zirvesi, sektörün yerli ve yabancı temsilcilerini aynı çatı altında buluşturuyor. Yapay Zeka ve Akkuyu Nükleer Santrali bu yıl ana temaları arasında yer alıyor.

İran İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısını açıkladı

İran Yargı Erki Sözcüsü Asgar Cihangir, İsrail’in İran’a saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısının 935’e çıktığını bildirdi.