Tuncer Bakırhan’dan Adana, Adıyaman ve Antalya açıklaması: ‘Müdahaleler kabul edilemez, reddediyorum’

DEM Parti Lideri Tuncer Bakırhan’dan Gözaltı Operasyonlarına Tepki

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP’li Adana, Antalya ve Adıyaman Büyükşehir Belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu birçok ismin bu sabah gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Bakırhan, operasyonlarla ilgili şu sözleri dile getirdi:

“CHP’li Adana, Antalya ve Adıyaman Büyükşehir Belediye başkanlarına yönelik bu sabah yapılan gözaltı operasyonları, halkın iradesine ve demokratik siyasetin temel ilkelerine yönelik kabul edilemez müdahalelerdir. Bu uygulamaları kınıyor ve reddediyorum.

Yerel yönetimlere yönelik devam eden bu saldırı ve gözaltı dalgası, hukuksuzlukları derinleştirerek toplumsal barış umuduna zarar vermektedir. Türkiye’nin bugün ihtiyacı olan şey, artan baskı ve antidemokratik uygulamalar değil, aksine demokratikleşme adımlarının kararlılıkla atılmasıdır.

Gerçek toplumsal barış, sadece diyalogun güçlendirilmesi ve hukukun üstünlüğü ilkesinin her alanda egemen kılınmasıyla mümkündür. Barış ve demokratik toplumu kurma sürecinin bu hukuksuzluklarla sorgulanabilir hale getirilmesi kabul edilemez. Bu hassas süreç, tüm toplumsal kesimlerin katılımı ve ortak akıl ile yürütülmelidir.

Demokratik değerlerin korunması ve toplumsal barışın sağlanması için, seçilmiş iradeye yönelik her türlü saldırının derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz.”

Related Posts

Nominal değerinin 2 bin 250 katı ediyor! Ceplerinizi kontrol edin

Dünyada koleksiyon amaçlı para toplama giderek daha fazla ilgi görmeye başladı. Pek çok ülkede bazı paralar, belirli nedenlerden dolayı üzerinde yazan değerden çok daha fazlasına alıcı bulabiliyor. Koleksiyoncular, nadir bulunan bu paraları koleksiyonlarına katabilmek için büyük bir ilgi gösteriyor.

Sel 70 can aldı… Teksas kaybolan kızları arıyor

ABD’nin Teksas eyaletinde cuma günü yaşanan sel felaketinin bilançosu netleşmeye başladı.

Resmî Gazete’de bugün (7 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (7 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Cumhurbaşkanı Erdoğan – DEM görüşmesinin tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın saat 15’te Beştepe’de DEM Parti heyetini kabul edeceği belirtildi.

Brezilya’da BRICS Zirvesi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katılacak

Brezilya, BRICS dönem başkanı olarak 6-7 Temmuz 2025 düzenlenen zirveye ev sahipliği yapıyor.

İstanbul İtfaiyesi uyardı: En çok Silivri ve Çatalca’da

İstanbul İtfaiyesi, özellikle yaz aylarında artış gösteren anız yangınlarına karşı vatandaşları uyardı. İtfaiye ayrıca en fazla anız yangınının Silivri ve Çatalca’da olduğunu açıkladı.