Van Hakkari ve Muş’a yağan kar ulaşımı durdurdu

VAN, HAKKARİ, MUŞ VE BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

VAN’DA YAŞANAN DURUM

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle şehir genelinde ulaşımı engelleyen 162 mahalle ve 258 mezra bulunmaktadır.

Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Van’ın Bahçesaray ilçesi yolu da ulaşıma kapanmış olup, açılması için çalışmalar başlatılmıştır.

HAKKARİ’DE MEYDANA GELEN OLAYLAR

Hakkari’de gece saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek ulaşımı aksattı.

İl Özel İdaresi verilerine göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 51 köy ve mezra yolunda ulaşım durmuş durumdadır.

Karla mücadele ekipleri, bu yolların açılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Belediye ve karayolları ekipleri, mahsur kalan sürücülere yardım etmek için karda kar temizliği çalışmalarını gece boyunca sürdürdüler.

MUŞ’TA OLAYLAR

Muş merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentin merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonucunda 163 köy yolunun kapanmış olduğunu belirtti.

Yolların tekrar açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yentür, sürücülere zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

BİTLİS’TE SON DURUM

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 165 yerleşim yerine ulaşım sağlanamamaktadır.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kardan dolayı kapanan 165 köy yolunun tekrar açılması için çalışmaların başladığını belirtti.

Kurtkan, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunarak, kar yağışının ardından vatandaşların araçları ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlediğini açıkladı.

Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ve karayolları ekipleri de cadde ve kaldırımlarda kar temizliği yaparak vatandaşlara destek oldu.

Related Posts

Fenerbahçe açıkladı: Melih Mahmutoğlu ile 1 yıl daha!

Fenerbahçe Beko’nun kaptanı Melih Mahmutoğlu’nun kontratı uzatıldı.

Tekirdağ’da çökme riski: Bir bina boşaltıldı

Tekirdağ’da çökme riski taşıyan metruk binanın bitişiğindeki apartman boşaltıldı.

BBP Genel Başkanı Destici, Samsun İl Teşkilat Toplantısı’nda konuştu Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda tam puan alan öğrencilerle ilgili iddialar hakkında, “Özellikle CHP’nin başını çektiği belli kesimlerin imam hatip liseleri üzerinden bu tartışmayı sürdürmeleri, hala imam…

Süveyda’da Bedevi ve Dürzi Çatışmaları

Süveyda’da Bedevi Araplar ile Dürzi gruplar arasında yoğun çatışmalar devam ediyor, ateşkes çağrısı var.

Suriye’de Kapsamlı Ateşkes İlan Edildi

Suriye Cumhurbaşkanlığı, sivillerin korunması için kapsamlı ateşkes duyurdu ve tüm taraflara çağrıda bulundu.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara’dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Türkiye’nin rolünü göz ardı edemeyiz

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Süveyda’daki çatışmaların ardından sağlanan ateşkes sonrasında ilk kez konuştu. Açıklamasında Türkiye’nin bölgesel istikrarı sağlama çabalarına dikkat çeken Şara, “Bu aşamada etkin destek sağlayan Arap ülkeleriyle birlikte, gerilimi azaltmayı hedefleyen bölgesel girişimlerde Türkiye’nin rolünü göz ardı edemeyiz” ifadelerini kullandı. Devletin tüm azınlıkları koruma taahhüdünü yineleyen Şara, Dürzi ve Bedevi halkına birlik çağrısı yaptı.