Selam, Lübnan’da hükümeti kurma görevini resmen teslim aldı: ‘Artık yeter demenin vakti geldi’

Lübnan’da Yeni Başlangıç: Hükümeti Kuracak İsim Belirlendi

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın hükümeti kurma görevini Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Başkanı Nevvaf Selam’a verdiği bildirildi.

Başkent Beyrut’taki Baabda Sarayı’nda gerçekleşen buluşmada, Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Selam bir araya geldi. Selam, “Yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Lübnan’ın eşit haklara sahip özgür insanların ülkesi olması için yeni dönemin adalet, güvenlik, ilerleme ve fırsatlarla dolu olmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Avn tarafından hükümeti kurmakla sorumlu başbakan olarak atanan Nevvaf Selam, halkın beklentilerini karşılamak için bu görevi üstlendiğini dile getirdi. Selam, “Adil, güçlü, modern ve medeni bir devlet inşa etme adına değişim beklentileri mevcut ve hepimiz bunu hak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Selam, 27 Kasım’da İsrail ve Hizbullah arasında yaşanan çatışmalar sonrası Lübnan’daki duruma dikkat çekerek, “Yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Lübnan’ın eşit haklara sahip özgür insanların ülkesi olması için yeni dönemin adalet, güvenlik, ilerleme ve fırsatlarla dolu olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Devlet yönetiminde şeffaflık, adalet, kapsayıcılık ve hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Selam, yeni hükümetin ekonomik krizi aşmak ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için çalışacağını belirtti. Ayrıca, iş fırsatlarını garanti altına almayı hedefleyen modern ve üretken bir ekonomi için çaba gösterileceğini ifade etti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn tarafından 13 Ocak Pazartesi günü görevlendirilen Nevvaf Selam, Lübnan’da yeni bir dönemin kapılarını aralayacak gibi görünüyor.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP açıklaması: Her yerden pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşte şu anda en önemli il İstanbul. İstanbul’un ne halde olduğu ortada. Her yerden şu anda çok ciddi pis kokular geliyor” dedi.

Zeydan Karalar’dan büyükşehir binasına çağrı: Adana tutsak edilemez, Adanalı haksızlığa boyun eğmez

Zeydan Karalar’dan büyükşehir binasına çağrı: Adana tutsak edilemez, Adanalı haksızlığa boyun eğmez

Tuncer Bakırhan’dan Adana, Adıyaman ve Antalya açıklaması: ‘Müdahaleler kabul edilemez, reddediyorum’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP’li belediyeleri hedef alan yeni operasyon üzerine “halkın iradesine ve demokratik siyasetin temel ilkelerine yönelik kabul edilemez müdahalelerdir. Bu uygulamaları kınıyor ve reddediyorum” açıklaması yaptı.

Trump Gazze’de ateşkes için tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Air Force One uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD lideri, Gazze’de önümüzdeki hafta ateşkes ve rehine anlaşması yapılabileceğini söyledi. Bir muhabirin, Hamas’ın ABD’nin son ateşkes teklifine olumlu yaklaşması …

CHP’li eski milletvekili Ahmet Melik hayatını kaybetti

16. Dönem CHP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Melik hayatını kaybetti. Melik, 5 Temmuz Cumartesi günü Şanlıurfa’da son yolculuğuna uğurlanacak.

Turuncu kodla uyarı yapıldı; Denize girmek yasaklandı

Ordu Valiliği, turuncu kodlu uyarı sonrası 4 Temmuz Cuma günü il genelinde denize girmenin yasaklandığını açıkladı. Yasak, vatandaşların can güvenliği için alındı.